Κνωσός: Ανοίγει τις πύλες της για τους επισκέπτες από την Δευτέρα

Κνωσός: Ανοίγει τις πύλες της για τους επισκέπτες από την Δευτέρα

Από την Δευτέρα 29/3 ο αρχαιολογικός χώρος του παλατιού της Κνωσού αναμένεται να υποδεχθεί επισκέπτες.

Το παλάτι του Μίνωα δεν είχε δεχτεί επισκέπτες την προηγούμενη βδομάδα, καθώς είχαν βρεθεί θετικές στον κορονοϊό δύο εργαζόμενες, που απασχολούνται με πεντάμηνες συμβάσεις.

Όπως είπε στο cretalive.gr, ο αρχιφύλακας της Κνωσού, Νίκος Παπαδάκης, ήδη έχουν περάσει 17 μέρες από τα αποτελέσματα του τεστ και η καραντίνα έχει λήξει. Η μία εργαζόμενη δεν είχε κανένα σύμπτωμα ενώ η άλλη είχε ελαφριά συμπτώματα.

Την περασμένη Τετάρτη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλεγξε συνολικά 47 εργαζόμενους και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, συνεπώς δόθηκε το “πράσινο φως” για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.

Η Κνωσός παρέμενε κλειστή επί τέσσερις μήνες, από τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω του lockdown και οι εργαζόμενοι ανυπομονούν να υποδεχτούν ξανά επισκέπτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, ο κ. Παπαδάκης εξήγησε πως κανονικά λειτουργεί από τις 8.30 το πρωί, όμως, οι ίδιοι οι φύλακες ανοίγουν μισή ώρα νωρίτερα για να εξυπηρετήσουν τα κρουαζιερόπλοια, όταν αυτά, φυσικά, έρχονται στο Ηράκλειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.