Ανιψιά της Μέριλιν Μονρόε: «Ίσως να ζούσε αν δεν την είχε απορρίψει ο πατέρας της»

«Θα ήταν διαφορετική η ζωή της αν ο παππούς μου είχε κάνει το σωστό»

Ανιψιά της Μέριλιν Μονρόε: «Ίσως να ζούσε αν δεν την είχε απορρίψει ο πατέρας της»

Τον Αύγουστο του 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της, έχοντας καταναλώσει μεγάλη δόση χαπιών.

Η πολυτάραχη ζωή της δεν ήταν άγνωστη στα μέσα. Τόσο ο εθισμός της σε ουσίες, όσο και η μάχη με την κατάθλιψη την κατέβαλαν ψυχικά και σωματικά από πολύ νεαρή ηλικία.

Περιτριγυρισμένη από πολύ κόσμο, η μοιραία ξανθιά του Χόλιγουντ προδόθηκε πολλές φορές από κοντινούς της ανθρώπους. Για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο όμως, η ίδια βυθίστηκε στη θλίψη.

Ο λόγος για τον πατέρα της, τον μοναδικό άντρα που δεν θα κέρδιζε ποτέ. Για χρόνια προσπαθούσε να αναπληρώσει το κενό που της άφησε, χωρίς να τα καταφέρνει. Γι αυτό, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, λίγο πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών, η Μονρόε προσπάθησε δύο φορές να έρθει σε επαφή με τον πατέρα της, Τσαρλς Στάνλεϊ Γκίφορντ.

Σύμφωνα με τη Mirror, μία ανιψιά της Μονρόε από την πλευρά του πατέρα της, ισχυρίζεται ότι παρά τα σοβαρά ψυχικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, θα μπορούσε να ζει αν ο πατέρας της, την είχε δεχτεί πίσω.

Η 76χρονη Φρανσάιν Ντιρ, είπε: «Νομίζω ότι η ζωή της θα ήταν καλύτερη αν ο παππούς μου είχε κάνει το σωστό. Θα μπορούσε να είχε μια κανονική, ευτυχισμένη οικογένεια και στήριξη. Ξέρω ότι είχε προβλήματα, αλλά ήταν η φροντίδα και η αγάπη που πάντα λαχταρούσε να πάρει από τον πατέρα της. Ήθελε να ανήκει κάπου».

Η ίδια πρόσθεσε στο τέλος ότι: «Η ζωή της μπορεί να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά αν την είχε δεχτεί πίσω. Και ποιος ξέρει, μπορεί να είναι ακόμα μαζί μας σήμερα».

Η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της στο στο Λος Άντζελες, τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του 1962. Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε γυμνό και κρατούσε ακόμα το τηλέφωνο με το οποίο είχε κάνει την τελευταία της κλήση.

Στην ιατροδικαστική εξέταση αργότερα, διαπιστώθηκε ότι η σταρ είχε πεθάνει το προηγούμενο βράδυ, δίνοντας βαρύτητα στην πιθανότητα της αυτοχειρίας, αφού είχαν ανιχνευτεί στον οργανισμό της βαρβιτουρικά. Ωστόσο, ο θάνατός της παραμένει μέχρι και σήμερα άλυτος και τις θεωρίες συνομωσίας που τη θέλουν θύμα δολοφονίας, να οργιάζουν.

Ίσως να κυκλοφορήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχέση που είχε με τον πατέρα της, μέσα από τη βιογραφική ταινία που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Εξήντα χρόνια μετά τον θάνατό της, οι παραγωγοί του Netflix δημιούργησαν μία ταινία για τη ζωή της. Το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Blonde», είναι πλέον διαθέσιμο από το Netflix.

Σε σκηνοθεσία Άντριου Ντόμινικ, η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Τζόις Κάρολ Όουτς και πρόκειται για μια μυθοπλαστική απεικόνιση της ταραχώδους ζωής της Μονρόε. Στο «Blonde» πρωταγωνιστεί η Άνα Ντε Άρμας, η εμφάνιση της οποίας θυμίζει τη διάσημη ξανθιά του Χόλιγουντ.

Στο τρέιλερ μάλιστα εμφανίζεται για πρώτη φορά ως ρόλος ο Τζο ΝτιΜάτζιο, που ενσαρκώνει ο Μπόμπι Καναβάλε. Ο αθλητής και πρώτος σύζυγος της ξανθιάς ντίβας εμφανίζεται να δειπνεί με τη μέλλουσα σύζυγό του. Τη ρωτά από πού ξεκίνησε την καριέρα της βάζοντάς την να κάνει μία δυσάρεστη ανασκόπηση στο παρελθόν της.

«Ήθελε ο κόσμος να βιώσει πώς ήταν να είσαι όχι μόνο η Μέριλιν αλλά και η Νόρμα Τζιν (το πραγματικό όνομα της Μονρόε). Βρήκα αυτήν την πιο τολμηρή, όχι απολογητική και φεμινιστική θέση της ταινίας στην ιστορία της που έχω δει ποτέ», είχε πει η ντε Άρμας σε δηλώσεις της.

Η πλοκή

Από την ασταθή παιδική της ηλικία ως Νόρμα Τζιν, την καθιέρωσή της ως διασημότητας και τις αισθηματικές της περιπέτειες, η ταινία θολώνει τις γραμμές μεταξύ γεγονότων και φαντασίας για να εξερευνήσει τη συνεχώς αυξανόμενη διάσταση μεταξύ της δημόσιας εικόνας και του πραγματικού εαυτού της. Στο υπόλοιπο καστ συναντάμε τους ηθοποιούς Μπόμπι Καναβάλε, Έιντριεν Μπρόντι, Τζούλιαν Νίκολσον, Ζάβιερ Σάμιουελ και Έβαν Γουίλιαμς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ταινία «Blonde» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.