ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Δ.Αβραμόπουλος για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Πρωτόγνωρη η συμπεριφορά του Ρ.Σούνακ στον Κ.Μητσοτάκη»

«Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η εξήγηση»

Δ.Αβραμόπουλος για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Πρωτόγνωρη η συμπεριφορά του Ρ.Σούνακ στον Κ.Μητσοτάκη»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και χαρακτήρισε πρωτόγνωρη στα διπλωματικά χρονικά τη συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η εξήγηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις δημόσιες δηλώσεις του στο BBC, ανέφερε τα αυτονόητα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και σημείωσε για τον Ρίσι Σούνακ ότι «όντας ενήμερος από πριν για την ατζέντα τής συνάντησης, που θα είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπορούσε να προετοιμασθεί, χωρίς να υποπέσει σε ένα πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα».

Επίσης, σημείωσε πως η ψύχραιμη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη περιόρισε τις αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, όλα δείχνουν ότι ο Ρίσι Σούνακ μάλλον τελεί κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση και πως εκτίμησε ότι η στάση του αυτή, θα του απέφερε πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό του κόμματός του και της χώρας του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόσθεσε πως «αυτά συμβαίνουν όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με εσωτερικά πολιτικά κριτήρια και η βρετανική διπλωματία, κάθε άλλο, παρά φημίζεται για τέτοια λάθη.

Ως προς την ουσία, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σύμφωνα και με την άποψη της διεθνούς αλλά και βρετανικής κοινής γνώμης, σε κάποια στιγμή, θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στο φυσικό, πολιτισμικό και ιστορικό τους χώρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.