ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Άγνωστοι πίνακες του Ρέμπραντ βρέθηκαν μετά από 200 χρόνια

Οι μελετητές δεν γνώριζαν την ύπαρξη των πορτρέτων αυτών του Ρέμπραντ

Άγνωστοι πίνακες του Ρέμπραντ βρέθηκαν μετά από 200 χρόνια

Τον Ιούλιο ο οίκος δημοπρασιών Christie’s θα διαθέσει προς πώληση δύο άγνωστα πορτρέτα του Ρέμπραντ, τα οποία είχε στην κατοχή της μία οικογένεια για σχεδόν δύο αιώνες.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι μελετητές δεν γνώριζαν την ύπαρξη των πορτρέτων αυτών του Ρέμπραντ, έως ότου οι ειδικοί του οίκου δημοπρασιών τα αναγνώρισαν κατά τη διάρκεια αξιολόγησης ρουτίνας.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Οι πίνακες του 1635 απεικονίζουν έναν ζευγάρι Ολλανδών και παρ’ όλο που το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 20 εκατοστά, είναι δημιουργίες του Ρέμπραντ και υπολογίζεται ότι θα πωληθούν μαζί πέντε έως οκτώ εκατομμύρια αγγλικές λίρες (περίπου 6,2 έως 10 εκατομμύρια δολάρια).

Τα πορτρέτα, που απεικονίζουν τον Γιαν Βίλεμζ βαν ντερ Πλεμ και τη σύζυγό του Γιάπκεν Καρλς, ζευγάρι που είχε οικογενειακές σχέσεις με τον καλλιτέχνη, δημιουργήθηκαν ακριβώς όταν ο Ρέμπραντ είχε αρχίσει να χτίζει τη φήμη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πορτρέτα θα διατεθούν προς πώληση στους εκθεσιακούς χώρους του οίκου Christie’s στο Λονδίνο στις 6 Ιουλίου, αφού παρουσιαστούν στη Νέα Υόρκη και το Άμστερνταμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.