Μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου πρωτοτυπούν με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της αστεγίας και διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με δικά τους δημιουργήματα.

Οι Δήμοι Αγρινίου και Ξρομερίου συνεργάστηκαν προκειμένου να γίνει εφικτή η έκθεση ζωγραφικής των αστέγων, που βρήκε την στέγη της στο Στέκι, που παραχωρήθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Αστακού.

Οι φιλοξενούμενοι στις δομές αστέγων του Δήμου Αγρινίου εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ζωγραφικής από εκπαιδευόμενους σχολής ζωγραφικής και τα έργα που δημιούργησαν απέσπασαν πολύ καλές κριτικές.

Αυτό όμως που σίγουρα επετεύχθη είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στα θέματα της αστεγίας, που πλήττει και την δική μας χώρα.

Η έκθεση ζωγραφικής των δομών αστέγων θα ολοκληρωθεί την 1 Ιουλίου 2022 και εως τότε μπορούν οι πολίτες να θαυμάσουν τους πίνακες ζωγραφικής της ευάλωτης αυτής ομάδας πληθυσμού που κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!