ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εσύ θα τον αγόραζες; – Ο αόρατος πίνακας που κόστισε 10 χιλιάδες δολάρια

Μια γυναίκα το 2011, μάλλον δεν το βρήκε τόσο υπερβολικό να αδειάσει τον τραπεζικό της λογαριασμό για έναν αόρατο πίνακα

Εσύ θα τον αγόραζες; – Ο αόρατος πίνακας που κόστισε 10 χιλιάδες δολάρια

Το να είσαι λάτρης της τέχνης, μπορεί να είναι ένα ακριβό χόμπι, αλλά το να ξοδεύεις 10 χιλιάδες δολάρια σε έναν πίνακα που ουσιαστικά δεν υπάρχει, μάλλον είναι υπερβολικό. Μια γυναίκα το 2011, μάλλον δεν το βρήκε τόσο υπερβολικό να αδειάσει τον τραπεζικό της λογαριασμό για έναν αόρατο πίνακα στο Μουσείο της Μη – Ορατής Τέχνης.

Το MONA όπως λέγεται αλλιώς είναι ένα project του διδύμου Brainard και Delia Carey, μαζί με τον γνωστό ηθοποιό James Franco. Οι τρεις του είχαν ξεκινήσει ένα fundraise για το συγκεκριμένο μουσείο έναν μήνα νωρίτερα και το πιο ακριβό έργο τέχνης ήταν ένας πίνακας με τίτλο «Fresh Air» που κόστιζε 10 χιλιάδες δολάρια.

Το έργο περιγράφεται ως εξής: «Αυτό είναι ένα μοναδικό κομμάτι, μόνο αυτό είναι προς πώληση. Ο αέρας που αγοράζετε είναι σαν να αγοράζετε μια ατελείωτη δεξαμενή οξυγόνου. Όπου και αν βρίσκεστε, έχετε πάντα τη δυνατότητα να πάρετε μια ανάσα από το πιο νόστιμο, καθαρό άρωμα αέρα που μπορεί να παράγει η γη. Κάθε ανάσα που παίρνεις σου δίνει ατελείωτη γαλήνη και υγεία. Αυτό το έργο τέχνης είναι κάτι που πρέπει να το έχετε μαζί σας. Επειδή όπου και αν βρίσκεστε, μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνει την πιο όμορφη γεύση του αέρα που είναι από τις κορυφές των βουνών ή τα χωράφια ή από την πλευρά του ωκεανού. Είναι ένα ατέλειωτο εφόδιο».

Η μεγάλη συνεισφορά της γυναίκας, είναι για έναν πίνακα που δεν υπάρχει, με τη σκέψη ότι η τέχνη δεν είναι κάτι που υπάρχει, αλλά κάτι που φαντάζεσαι. Εσείς θα τον αγοράζατε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.