ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επέτειος 198 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου – Προβολή του ντοκιμαντέρ της Γ.Μπιτάκου

Μεγάλη η προσέλευση του κοινού που άφηνε την αίθουσα με δάκρυα στα μάτια

Επέτειος 198 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου – Προβολή του ντοκιμαντέρ της Γ.Μπιτάκου

Στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ταξίδεψε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Γεωργίας Μπιτάκου “Μαντώ Μαυρογένη Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής” στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 198 χρόνια από την Έξοδο.

Η Γ.Μπιτάκου, προσκεκλημένη της Δημοτικής Αρχής, υποδέχτηκε σε συνολικά πέντε προβολές ενήλικες και μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, ενώ ακολούθησε και συζήτηση με τους μαθητές στη διαδραστική ενότητα που είχε ετοιμάσει η δημοσιογράφος και ερευνήτρια.

Όλες τις μέρες η προσέλευση ήταν μεγάλη και το κοινό άφηνε την αίθουσα με δάκρυα στα μάτια για τα δεινά της ηρωίδας αλλά και με ευγνωμοσύνη για τις πληροφορίες που αποκόμισε μια και παράλληλα με τη ζωή της Αρχόντισσας περιγράφεται από την αρχή μέχρι το τέλος όλο το έπος του Αγώνα.

Παράλληλα η Γ.Μπιτάκου επισκέφτηκε υπέροχους μουσειακούς χώρους όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, το πρόσφατα εγκαινιασμένο μουσείο στο Βυρώνειο Κτίριο αφιερωμένο στο Μπάιρον που δημιούργησε μια σπάνια για τον τόπο προσωπικότητα με διεθνές εκτόπισμα η Κα Ροδάνθη Ρόζα Φλώρου αλλά και το ψηφιακό πάρκο για το 1821.

Πολύ σπουδαίες και οι εμβληματικές μορφές της Εξόδου με καταγωγή από το Μεσολόγγι όπως οι  Καπετάνιοι Μακρής, Ντόβας, Κότσικας και η Τασούλα Γυφτογιαννη ενέπνευσαν την κα Μπιτάκου για νέες έρευνες και κινηματογραφικές καταγραφές έτσι σύντομα σκοπεύει να επιστρέψει στην Ιερή Πόλη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή των Βαϊων με υπέροχο προγραμματικό θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, παρελάσεων, αναπαραστάσεων που κρατάνε 298 χρόνια τη φλόγα αναμμένη καθώς και ζωντανό το αιώνιο σύμβολο Ελευθερίας που αποτελεί η συγκλονιστική αυτοθυσία των Μεσολογγιτών!

Με την παρουσία τους τίμησαν τις προβολές οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Πετρόπουλος, Σωτήρης  Φαράντος, η πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου Έφη Διαμαντοπούλου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σπύρος Χολέβας και πολλοί εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού, πανεπιστημιακού, καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού τομέα της πόλης.

Στην οπτικοακουστική κάλυψη ο Κώστας Βλαχογιάννης και ο Γιώργος Παγουρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.