ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φ.Δεληβοριάς: «Ο παππούς μου ήταν ο ταχυδρόμος του Θ.Κολοκοτρώνη»

«Το “Δελή” σημαίνει τρελός, τρελός βοριάς»

Φ.Δεληβοριάς: «Ο παππούς μου ήταν ο ταχυδρόμος του Θ.Κολοκοτρώνη»

Μία άγνωστη ιστορία για το επίθετό του αποκάλυψε ο τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου.

Ο ερμηνευτής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εξήγησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και στη Τζένη Μελιτά ότι δεν αστειεύεται όταν μιλά για την ιστορία του επιθέτου του.

Όπως περιγράφει, το «Δεληβοριάς» προέκυψε από μια ατάκα του Κολοκοτρώνη στον παππού του.

«Λεγόμασταν Σταθόπουλοι. Ο παππούς μου όμως ήταν ο ταχυδρόμος που Κολοκοτρώνη. Μια μέρα του είπε να πάει ένα γράμμα σε διπλανό χωριό. Τότε έπρεπε να τρέξεις. Μετά από μισή ώρα τον βλέπει δίπλα του. Του λέει “ακόμα δεν έφυγες;”. Απαντά ότι πήγε το παρέδωσε και γύρισε. Και τότε ο Κολοκοτρώνης του απάντησε ότι τρέχει σαν το Δεληβοριά. Έτσι έμεινε το όνομα σε όλη την οικογένεια. Το κρατήσαμε, ήταν ωραίο» είπε αρχικά.

«Κι εμένα το πατρικό της μητέρας μου ήταν Γιουβαρλάκη, γιατί ο προπάππους ήταν κοντός και παχύς» πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Φοίβος Δεληβορίας εξήγησε και τι σημαίνει το επίθετό του. «Το “Δελή” σημαίνει τρελός. Τρελός βοριάς» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.