ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την προβολή του ντοκιμαντέρ για την Μαντώ Μαυρογένη

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μαντώ Μαυρογένη Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής» της Γεωργίας Μπιτάκου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την προβολή του ντοκιμαντέρ για την Μαντώ Μαυρογένη

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την ιστορία της μεγαλύτερης και πιο αδικημένης ηρωίδας της Ελληνικής Επανάστασης  Μαντώς Μαυρογένη, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο βραβευμένο Ντοκιμαντέρ «Μαντώ Μαυρογένη Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής» της Γεωργίας Μπιτάκου.

Με δυο προβολές, μια πρωινή και μια απογευματινή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συγκλονιστικό οδοιπορικό στις μάχες, στους αγώνες και στις απίστευτες αντιξοότητες που πέρασε η ηρωίδα, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου το πρωί και ενήλικες το βράδυ που κυριολεκτικά με κομμένη ανάσα παρακολούθησαν τη ζωή της, μέσα από προσωπικά της  αρχεία, αναρίθμητα ιστορικά δεδομένα και μαρτυρίες ερευνητών και απογόνων που για πρώτη φορά είδαν το φως της δημοσιότητας.

Την πρόσκληση στη δημοσιογράφο και ερευνήτρια, πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβωτός του Γένους Λέσβου, υπό την προεδρία ενός χαρισματικού, δραστήριου και ευπατρίδη στρατιωτικού ιερέα, του πατρός Θεοδώρου Δεληγιάννη, που μαζί με τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Παναγιώτη Τσακίρη, διοργάνωσαν μια άψογη εκδήλωση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και σκηνοθέτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γ.Μπιτάκου ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου,όπου συνομίλησε με τον εφημέριο πατέρα Χρήστο, αναντίρρητα τον πιο αγαπητό ιερέα του νησιού καθώς και στη Μονή Αγίου Ραφαήλ όπου την υποδέχτηκε η γλυκύτατη Κύπρια Ηγουμένη Ταβιθά ενώ λίγο πριν την επιστροφή μπόρεσε να θαυμάσει το πολύχρωμο γραφικό χωριό Αγιάσου και να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα στην Παναγία, που μετέφερε πριν 1.100 χρόνια από την Κωνσταντινούπολη ο μοναχός Αγάθωνας.

Ακολουθούν επόμενοι σταθμοί ώστε η αλήθεια της Καπετάνισσας να ριζώσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων και να μην ξεχαστεί ποτέ!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.