Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο μεγαλύτερος κατάσκοπος του κόσμου παρακολουθείται από έναν άνθρωπο που έχει συμμετάσχει σε περισσότερες ταινίες Μποντ από τον Σον Κόνερι και τον Ρότζερ Μουρ μαζί.

Το όνομά του Γουίλσον. Μάικλ Γουίλσον. Και ως συμπαραγωγός των ταινιών και τεράστιος φαν έχει κάνει καμέο σε 16 Τζέιμς Μποντ από το Goldfinger το 1964 μέχρι το Spectre, που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Οπως αποκαλύπτει η Daily Mail σε σχετικό αφιέρωμα, ο Γουίλσον έχει βρεθεί στο παρασκήνιο των ταινιών ως τουρίστας, θεατής της όπερας, ακόμη και Ελληνας ορθόδοξος ιερέας, στρατιωτικός διοικητής, σοβιετικός αξιωματούχος και αστυνομικός. Ωστόσο ούτε οι μεγαλύτεροι φαν του 007 δεν τον είχαν προσέξει.

Ο πρώτος ρόλος του ήταν στρατιώτης στο Goldfinger, με τον πατριό του Αλμπερτ Μπρόκολι που είχε τότε την εταιρεία παραγωγής, για τις σκηνές που γυρίστηκαν στο Φορτ Νοξ.

«Είχα επιστρέψει για καλοκαίρι στο πατρικό μου από τη Νομική που σπούδαζα και ο Μπρόκολι είπε ότι θα μπορούσε να κάνει βοηθό στη ταινία» είπε. «Ήμουν εκεί για τρεις εβδομάδες και έκανα τα πάντα, ακόμα και τον κομπάρσο»

Ο 73χρονος πλέον Γουίλσον, εργάστηκε ως δικηγόρος για εννέα χρόνια πριν αναλάβει την εταιρεία παραγωγής, μαζί με την ετεροθαλή αδελφή του Μπαρμπαρα Μπρόκολι και ξεκινήσει να κάνει εμφανίσεις σε κάθε ταινία.

Το αστείο ωστόσο είναι ότι δεν παρά τη θέση του, δεν επιλέγει αυτός τους ρόλους. «Είναι σαν παράδοση. Είναι ένα διασκεδαστικό πράγμα για το καστ. Δεν διαλέγω, απλά μου λένε αποφασίσαμε να κάνεις αυτό»

Σε μερικές ταινίες μάλιστα ο Γουίλσον έχει περισσότερους από έναν ρόλους, ενώ σε άλλες, μπορείτε απλά να ακούσουν τη φωνή του.

Σε ορισμένες ταινίες συμμετέχουν και άλλα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Γκρεγκ, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει την εταιρεία παραγωγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!