ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Απεργία στο Χόλιγουντ: Τα στούντιο έκαναν αντιπρόταση στους σεναριογράφους

Το Writers Guild of America ανακοίνωσε ότι θα την εξετάσει

Απεργία στο Χόλιγουντ: Τα στούντιο έκαναν αντιπρόταση στους σεναριογράφους

Τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ έκαναν αντιπρόταση στο συνδικάτο που εκπροσωπεί τους σεναριογράφους και έχει κατέβει σε απεργία. Το Writers Guild of America ανακοίνωσε ότι θα την εξετάσει, σε μια πρώτη ένδειξη προόδου στην κινητοποίηση που μετρά πάνω από 100 ημέρες.

Το συνδικάτο Writers Guild of America (WGA) ανέφερε ότι θα απαντήσει την επόμενη εβδομάδα, «ύστερα από εξέταση» της προσφοράς από την Συμμαχία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (Alliance of Motion Picture and Television Producers – AMPTP) που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό εταιριών όπως η Walt Disney και η Netflix ώστε να λήξει η απεργία και να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα στο Χόλιγουντ.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στις 4 Αυγούστου για να συζητήσουν την επανέναρξη των συνομιλιών καθώς και τα ζητήματα που η καθεμία σκοπεύει να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο στη συνέχεια το WGA επέκρινε τα στούντιο σε μια ένδειξη ότι το κλίμα στις συνομιλίες είναι τεταμένο.

Η απεργία από τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ ξεκίνησε στις 2 Μαΐου ύστερα από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι συνομιλίες μεταξύ του WGA και των μεγάλων στούντιο για σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανόμενων και μισθολογικών ζητημάτων.

Οι ηθοποιοί που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο Screen Actors Guild ξεκίνησαν απεργία στις 14 Ιουλίου με αίτημα καλύτερες αμοιβές και εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα να παραλύσει πρακτικά η παραγωγή τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών και να επηρεαστούν επιχειρήσεις στην παγκόσμια βιομηχανία θεάματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η πρώτη φορά από το 1960 που και τα δύο συνδικάτα μαζί πραγματοποιούν απεργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.