ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H Κίνα «μπλοκάρει» τις ταινίες της Marvel

Η τελευταία ταινία που είχε προβληθεί στους κινηματογράφους της χώρας ήταν το «Avengers: Endgame» το 2019

H Κίνα «μπλοκάρει» τις ταινίες της Marvel

Έπειτα από 3,5 χρόνια η Κίνα «μπλοκάρει» την προβολή των ταινιών της Marvel, σύμφωνα με τον Guardian.

Έτσι οι ταινίες «Black Panther: Wakanda Forever» και «Ant-Man and The Wasp: Quantumania» θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο, μετά την κινέζικη Πρωτοχρονιά, σηματοδοτώντας τις πρώτες κυκλοφορίες της Marvel στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Η τελευταία ταινία που είχε προβληθεί στους κινηματογράφους της χώρας ήταν το «Avengers: Endgame» το 2019.

Οι κυκλοφορίες ξένων ταινιών εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τις ρυθμιστικές αρχές της Διεύθυνσης Κινηματογράφου της Κίνας (CFA) η οποία τις απέρριπτε είτε για λόγους λογοκρισίας, είτε για να προστατευτεί η εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Ποτέ δεν έχει εξηγήσει τους λόγους αποκλεισμού της Marvel.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτές, ωστόσο, έχουν δώσει μία σειρά από εξηγήσεις, όπως η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρων, τα σύμβολα αμερικανικού πατριωτισμού, αλλά και η πρόσληψη της σκηνοθέτιδος Κλοέ Ζάο (Chloé Zhao), η οποία έχει επικρίνει σε συνεντεύξεις τη χώρα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.