ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τέιτουμ Ο’Νιλ: Η νεαρότερη ηθοποιός που βραβεύτηκε ποτέ με βραβείο Όσκαρ

Βραβεύτηκε σε ηλικία 10 ετών

Τέιτουμ Ο’Νιλ: Η νεαρότερη ηθοποιός που βραβεύτηκε ποτέ με βραβείο Όσκαρ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Τέιτουμ Ο’Νιλ βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του 1973 «Χάρτινο φεγγάρι» σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπογκντάνοβιτς.

Με τη νίκη της στα Όσκαρ, σε ηλικία 10 ετών, η Ο’Νιλ έγινε η νεαρότερη ηθοποιός που βραβεύτηκε ποτέ με βραβείο Όσκαρ.

Βλέποντας αυτό το δεκάχρονο, σπιρτόζικο και γλυκύτατο κοριτσάκι να κρατάει στα χέρια της το Όσκαρ, όλη η αίθουσα λιώνει.

Αν και η Τέιτουμ Ο’Νιλ συνεχίζει να κατέχει το ρεκόρ για τον νεαρότερο ηθοποιό που να έχει κερδίσει Όσκαρ, η ιστορία της μόνο λαμπερή δεν είναι: Μέσα από διαφορετικά περάσματα στο σινεμά και την τηλεόραση, δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια σταθερή καριέρα.

Ζώντας στη σκιά του πατέρα της, και έχοντας υποστεί διαφόρων ειδών κακοποίηση από τον ίδιο και άλλους ανθρώπους του Χόλιγουντ, πάλεψε με τους δαίμονες της για δεκαετίες.

Η Τέιτουμ Ο’Νιλ που είναι κόρη του ηθοποιού Ράιαν Ο’Νιλ έχει γράψει επίσης δυο αυτοβιογραφίες, στις οποίες εξιστορεί τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα της και την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά. Μετά την νίκη της στα Όσκαρ, συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός πρωταγωνιστώντας στις ταινίες:

Εννέα μικροί σατανάδες (The Bad News Bears, 1976),

Τρελοί παραγωγοί, απίθανοι σκηνοθέτες (Nikolodeon, 1976),

Καλπασμός προς τη νίκη (International Velvet, 1978),

Τα νυμφίδια (Little Darlings, 1980) και

Στα 16 γνώρισα τον έρωτα (Circle of two).

Η κινηματογραφική της καριέρα άρχισε να φθίνει μετά την ενηλικίωσή της και το 1986 παντρεύτηκε τον τενίστα Τζον ΜακΈνροου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά και χώρισε το 1992. Κατά τη δεκαετία του 2000 η ηθοποιός επανεμφανίστηκε στα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δρώμενα κάνοντας γκεστ-εμφανίσεις σε σειρές και λαμβάνοντας μικρούς ρόλους σε ταινίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.