
Η ταινία «Ζητείται Ψεύτης» του 1961 αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους.
Σε μια σκηνή βλέπουμε τον Θεόδωρο Πάρλα ή Ψευτοθόδωρο, κατά κόσμον Ντίνο Ηλιόπουλο, να επισκέπτεται το σπίτι του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη (Παντελής Ζερβός). Όταν χτυπάει την πόρτα, βλέπουμε ξεκάθαρα πως στην εξωτερική πλευρά αυτής, υπάρχει ένα ευμέγεθες μεταλλικό ρόπτρο. Το οποίο δεν βλέπουμε πουθενά στην αμέσως επόμενη σκηνή. Τι… μαγικό συνέβη; Τίποτα το μεταφυσικό. Απλά στην εξωτερική σκηνή έχουμε να κάνουμε με μια κάμερα που ζουμάρει σε πραγματικό σπίτι, ενώ οι εσωτερικές (σκηνές) έχουν γυριστεί σε στούντιο, σε πλατό.
Το ξέχασαν; Η’ απλά θεώρησαν πως κανείς δεν θα το προσέξει ή ότι η κάμερα θα τραβούσε μόνο από τη μέσα πλευρά και δεν θα «έγραφε» στο φακό;
Μια ή άλλη, το λάθος έμεινε. Και το ανακάλυψε στο σήμερα ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και ο συνεργάτης του, Φίλιππος Αντωνίου στο κανάλι του YouTube Kastalia στο πλαίσιο σειράς βίντεο, με διάφορα λάθη που εντοπίζουν σε παλιές ελληνικές ταινίες.
Δείτε το βίντεο:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.