ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λαύριο: Αλλάζει πρόσωπο το ιστορικό κτίριο της «Ευτέρπης»

Ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια του Λαυρίου θα αποκτήσει και πάλι τη χαμένη του αίγλη

Λαύριο: Αλλάζει πρόσωπο το ιστορικό κτίριο της «Ευτέρπης»

Πρόκειται για το οίκημα της «Ευτέρπης», στην είσοδο της πόλης, το οποίο από τα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσε επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας της περιοχής, με πλήθος χοροεσπερίδων στο εσωτερικό του και στο προαύλιό του.

Εκεί ακριβώς αναφέρονται και οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, όταν λένε «Στο Λαύριο γίνεται χορός». Τώρα θ’ αποκατασταθεί από τη δημοτική Αρχή, ώστε να αποτελέσει έναν σύγχρονο πολιτιστικό χώρο.

Σήμερα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς υπέγραψε τη σύμβαση εκτέλεσης έργου με τίτλο «Επισκευή και αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου Ευτέρπη», ύψους 1.391.761,54 ευρώ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποκατάσταση του κτιρίου και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Σήμερα υπέγραψα την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Λαυρίου και στην αναβάθμιση του δήμου μας.

Στόχος μας είναι η επαναλειτουργία του ως χώρος εκδηλώσεων, που θα καλύψει τις σύγχρονες πολιτιστικές ανάγκες», δήλωσε ο κ. Λουκάς και πρόσθεσε: «Περίπου δεκαπέντε χρόνια πριν εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες πιστώσεις ύψους 900.000 ευρώ για την εξαγορά του κτιρίου.

Ξεπεράσαμε τις δύσκολες και τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν και κατορθώσαμε να λάβουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμητρα Πάλλη, για την πολύτιμη συμβολή τους στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εργαζόμαστε χωρίς διακοπή για την αποκατάσταση και ανάδειξη όλων των έργων, που αποτελούν σύμβολα της ιστορικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.