Μπορεί ένας πίνακας ηλικίας 150 ετών να απεικονίζει ένα… «iPhone»; (βίντεο)

Η παράξενη θεωρία έγινε viral στα social media

Μπορεί ένας πίνακας ηλικίας 150 ετών να απεικονίζει ένα… «iPhone»; (βίντεο)

Επισκέπτης του μουσείου Neue Pinakothek στο Μόναχο της Γερμανίας, ισχυρίζεαι πως σε ενα πίνακα ηλικίας 150 ετών μια γυναίκα κρατά ένα… iPhone αναπτύσσοντας μια περίεργη θεωρία για… ταξίδι στον χρόνο.

Ο πίνακας που ζωγράφισε ο Ferdinand George Waldmüller το 1860 απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα να περπατά σε ένα μονοπάτι, κρατώντας στα χέρια της κάτι που περισσότερο μοιάζει με βιβλίο, ενώ ένας άνδρας την περιμένει για να της χαρίσει ένα λουλούδι.

Όμως, ο Πίτερ Ράσελ, επισκέπτης του γερμανικού μουσείου τέχνης παρατήρησε ότι το βιβλίο μοιάζει περισσότερο με iPhone. Σημειώνεται ότι το iPhone παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Apple το 2007 και ο πίνακας ζωγραφίστηκε το 1860, δηλαδή 147 χρόνια πριν.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι το πόσο μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία της ζωγραφικής. Σήμερα δεν θα μπορούσε να υπάρξει άνθρωπος που να μην δει την ομοιότητα με τη σκηνή ενός νεαρού κοριτσιού που απορροφήθηκε στα social media του smartphone της», είπε ο Ράσελ.

Η εξήγηση του επισκέπτη για την απεικόνιση της εικόνας έγινε viral στα social media και βάσει αυτής αναπτύχθηκαν διάφορες περίεργες θεωρίες, όπως αυτή του ταξιδιού στον χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, ο CEO του πρακτορείου τέχνης austrian-paintings.at διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι «το κορίτσι σε αυτόν τον πίνακα του Waldmüller δεν παίζει με το νέο της iPhone, αλλά πηγαίνει στην εκκλησία κρατώντας ένα μικρό βιβλίο προσευχής στα χέρια της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.