Νίκος Ξανθόπουλος: Αυτή είναι η μοναδική κωμωδία που έπαιξε δίπλα σε Βέγγο, Αυλωνίτη, Ρίζο (φώτο)

Σε αυτήν έκανε και το ντεμπούτο του

Νίκος Ξανθόπουλος: Αυτή είναι η μοναδική κωμωδία που έπαιξε δίπλα σε Βέγγο, Αυλωνίτη, Ρίζο (φώτο)

Με την εικόνα το Νίκου Ξανθόπουλου μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές, μέσα από τις συμμετοχές του σε ταινίες.

Ωστόσο έπαιξε και σε μια κωμωδία και μάλιστα σε αυτήν έκανε και το ντεμπούτο του!

Στο μυαλό μας ο Νίκος Ξανθόπουλος είναι συνυφασμένος με τους ρόλους του αδικημένου, του φτωχού και κατατρεγμένου, αλλά πάντοτε έντιμου και ηθικού ανθρώπου.

Έτσι, δηλαδή, όπως τον είδαμε σε ταινίες όπως ο  «Ζητιάνος μιας αγάπης», «Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο»,  «Κάποτε κλαίνε κι οι δυνατοί», «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» ή το «Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά».

Ήταν κυρίως την δεκαετία του ’60 εκείνη που τον καθιέρωσε στους συγκεκριμένους ρόλους, ενώ η ταυτόχρονη μουσική παρουσία του με τραγούδια ανάλογου ύφους και αισθητικής προσέγγισης, τον μετέτρεψε στον «διάσημο της διπλανής πόρτας». Δηλαδή σε ένα αστέρι του σινεμά που παρέμενε προσιτό για τον καθένα.

Ένα γνήσιο καλό λαϊκό παιδί, που μιλούσε για τα προβλήματα των ομοίων του.

Σχεδόν όλα τα φιλμ αυτής της περιόδου γυρίστηκαν από την εταιρεία παραγωγής «Κλακ Φιλμς», έχοντας αποκλειστική συνεργασία με τον Απόστολο Τεγόπουλο, ο οποίος συνδιαμόρφωσε ουσιαστικά την εικόνα του ηθοποιού.

Ωστόσο η παρθενική συμμετοχή του στην μεγάλη οθόνη δεν προδίκαζε τίποτα τέτοιο.

Κι αυτό διότι το ντεμπούτο του Νίκου Ξανθόπουλου έγινε όχι σε κοινωνικό δράμα ή μελόδραμα, αλλά σε κωμωδία!

Και μάλιστα δίπλα σε «ιερά τέρατα» του είδους, όπως ο Νίκος Ρίζος, ο Βασίλης Αυλωνίτης και ο Θανάσης Βέγγος!

Ήταν η ταινία με τίτλο «Το εισπρακτοράκι» που γυρίστηκε το 1958 από την εταιρεία «Παρθενών Φιλμς». Στην παρακάτω φωτογραφία μπορούμε να τον δούμε να στέκεται όρθιος στο δεξί μέρος, σε μια αποτυύπωση μιας εικόνας από τα γυρίσματα!

Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Φίλιππος Φυλακτός. Το σενάριο είχε γράψει ο Ηλίας Μπακόπουλος και την μουσική υπογράφει ο μεγάλος Μιχάλης Σουγιούλ. Παράλληλα στο κάστινγκ συναντά κανείς κι άλλα σημαντικά ονόματα, όπως ο Νάσος Κεδράκας, η Έλσα Ρίζου, η Αλίκη Λάσκαρη, η Σύλβα Πουλοπούλου η Μιρέλλα Ραΐση αλλά και η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, η οποία επίσης έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της.

Όπως γίνεται μάλλον εύκολα αντιληπτό, το φιλμ καταπιάνεται με τις περιπέτειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ένας φτωχός πλην τίμιος Αθηναίος ο οποίος βγάζει το μεροκάματό του εργαζόμενος ως εισπράκτορας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ταινία προβλήθηκε κατά την κινηματογραφική σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 49.150 εισιτήρια καταλαμβάνοντας τελικά την 7η θέση ανάμεσα σε 31 ταινίες εκείνης της χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.