Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ντέιβιντ Λιντς: Πλησιάζει η πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του εκλιπόντος σκηνοθέτη

Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία της πρεμιέρας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί

Ντέιβιντ Λιντς: Πλησιάζει η πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του εκλιπόντος σκηνοθέτη

Πρεμιέρα θα κάνει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, η τελευταία ταινία του Ντέιβιντ Λιντς.

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης, γνωστός για τα έργα «Twin Peaks», «Dune» και «The Elephant Man», απεβίωσε τον Ιανουάριο στο Λος Άντζελες (σε ηλικία 78 ετών) στο σπίτι της κόρης του, όπου είχε καταφύγει λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που απειλούσαν τη δική του κατοικία.

Αν και ο Ντέιβιντ Λιντς δεν είχε σκηνοθετήσει κάτι νέο από το 2017, οπότε και υπέγραψε το «Twin Peaks: The Return», εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και εργάστηκε ως εκτελεστικός παραγωγός στο «Legend Of The Happy Worker».

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ντουέιν Ντάναμ, μακροχρόνιο συνεργάτη του Λιντς και μοντέρ στο «Twin Peaks».

Η ταινία ακολουθεί τον Τζο (Τζος Γουάιτχαους), ο οποίος δίνει μάχη για να σώσει όσα ο ίδιος και άλλοι αφιέρωσαν χρόνια για να δημιουργήσουν. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Τόμας Χέιντεν Τσερτς («Spider-Man 3») και Κολμ Μίνι («Gangs Of London»).

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η ταινία θα παρουσιαστεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως η ακριβής ημερομηνία της πρεμιέρας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τη σειρά «Unrecorded Night» που ετοίμαζε ο Λιντς για το Netflix πριν από τον θάνατό του.

Η σειρά είχε προχωρήσει μέχρι το στάδιο της ανεύρεσης τοποθεσιών, αλλά σταμάτησε λόγω της πανδημίας.

Η μακροχρόνια συνεργάτιδα και παραγωγός του, Σαμπρίνα Σάδερλαντ, είχε χαρακτηρίσει το σενάριο «το καλύτερο που έχει γράψει ποτέ».

Πρόσφατα, ο διευθυντής φωτογραφίας Πίτερ Ντέμινγκ αποκάλυψε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο το σενάριο να κυκλοφορήσει μελλοντικά ως βιβλίο.

Όπως ανέφερε, η ιδέα αυτή προέκυψε όταν ο Λιντς άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ανησυχούσε για το αν θα προλάβαινε να ολοκληρώσει το όραμά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.