Πανελλαδική πρεμιέρα του ιστορικού δράματος του Βασίλη Τσικάρα με τίτλο «Πέντε 5»

Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία»

Πανελλαδική πρεμιέρα του ιστορικού δράματος του Βασίλη Τσικάρα με τίτλο «Πέντε 5»

Πανελλαδική πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου, στον κινηματογράφο ΗΛΥΣΙΑ της Αλεξανδρούπολης, στις 20.30, κάνει το ιστορικό δράμα του Βασίλη Τσικάρα με τον τίτλο «Πέντε 5».

Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».

Το «Πέντε 5» παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης. Το Σεπτέμβριο του 1821.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.

Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Μπάρλος, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Ιωαννίδης, Μηνάς Δασκαλόπουλος, Στέλιος Δαφνομήλης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Σωκράτης Υδραίος, Σπύρος Κατσίρας, Νάντια Φαλέγκα, Χρύσα Τραΐτση, Κώστας Σιμσίρης, Γιώργος Σιμσίρης, αφοί Βραχιώλια, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά..

Guests: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Τραγουδούν: Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Λαζαρίδου, Πελαγία Χονδρού

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή.

Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής.

Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν.

Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται.

Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας

Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής

Σκηνικά – κοστούμια

Set & costume designer: Μαρία Βλάχου

Βοηθοί: Κωνσταντία Πίτσιου, Νέλλυ Γόντικα, Κυριακή Μπέλλου Παραδοσιακές φορεσιές – οπλισμός: Μανώλης Σαββίδης

Σύνθεση

Μουσική σύνθεση: Έφη Ράτσου

Τραγούδι: Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Λαζαρίδου, Πελαγία Χονδρού Το «Σαμοθράκης βήμα» πρόσφερε στην ταινία, η Ζωή Τηγανούρια

Φωτογραφία

DOP 1st assistant: Γιώργος Βασιλειάδης

DOP 2nd assistant: Αργυρώ Μπαρή

Σκηνοθεσία

Βοηθός σκηνοθέτη Α΄: Βάχαγκ Καραπετιάν

Βοηθοί Β΄: Δημήτρης Κόσσυβας, Μένη Τσιλιανίδου, Μαρία Χαρτοματσίδου

Σκριπτ: Αριστοτέλης Φρεγγίδης

Μοντάζ – Εφέ VFX

Μοντάζ: Βάχαγκ Καραπετιάν

VFX: Βαγγέλης Καπετάνου

Μακιγιάζ – SFX

Head MUA/ SFX/ hair stylist: Σοφία Βουλαλά

Leader MUA/SFX/hairstyle Παρασκευή Χουρτσίδου

Βοηθοί MUA/hairstyle: Αντωνία Βασιλειάδου, Μαριάννα Σορτίκου, Ζένια Ευσταθιάδου

Ήχος

Ηχοληψία: Σάββας Φωτιάδης Βοηθός ηχολήπτης: Λάζαρος Σιδεράς

Χρωματισμός (colour) & έξτρα κινηματογράφηση Έξτρα κινηματογράφηση – coloring: Γιώργος Φλέγγας

Εξωτερικό συνεργείο: Παναγιώτης Περπερίδης, Χάρης Περπερίδης

Χορογραφίες

Χορογραφίες μαχών: Δάνης Νικολαΐδης

Βοηθοί: Στέλιος Δαφνομήλης, Μηνάς Δασκαλόπουλος

Οπλισμός

Οπλουργός: Γιάννης Μπάρλος

Έξτρα βαρύς οπλισμός: Σπύρος Κατσίρας

Λοιποί συνεργάτες

Τεχνική υποστήριξη – κατασκευές: Αθανάσιος Σισμάνης Φροντιστής: Σωκράτης Βλαχόπουλος

Φωτογράφιση: Ναθαναήλ Ντόλιος

Video backstage: Δημήτρης Γκουντινάκης

Graphics designer: Νίκος Γκάρας

Trailers: Aratos films

Επικοινωνία – δημόσιες σχέσεις: Γεωργία Μπιτάκου

Παραγωγή

Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Μουτζίκη, Γιώργος Βαβουλίδης Διεύθυνση Παραγωγής: Πολιτιστικό Σωματείο Εκκίνηση Οργάνωση παραγωγής: Aratos films

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.