ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφροδίτη της Μήλου: Το αντίγραφο του του πρωτότυπου αγάλματος έφερε λάμψη στη Μήλο

Τοποθετήθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο που είχε βρεθεί το εκπληκτικό άγαλμα

Αφροδίτη της Μήλου: Το αντίγραφο του του πρωτότυπου αγάλματος έφερε λάμψη στη Μήλο

Η Αφροδίτη της Μήλου επέστρεψε στο νησί, έστω και σαν πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου αγάλματος που βρίσκεται στο Παρίσι και στο μουσείο του Λούβρου…

Η Αφροδίτη της Μήλου, ένα από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του κόσμου, διαφημίζει κάθε χρόνο το κυκλαδίτικο νησί. Το εκπληκτικό μαρμάρινο άγαλμα βρέθηκε την Άνοιξη του 1820, σε χωριστά κομμάτια και κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στο Μουσείο του Λούβρου, όπου εκτίθεται μέχρι σήμερα. Η Μήλος εδώ και λίγες μέρες λάμπει από το πιστό αντίγραφο, που τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο σημείο που βρέθηκε το αυθεντικό.

Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Μήλου, τοποθετήθηκε πιστό αντίγραφο του αγάλματος με την Αφροδίτης της Μήλου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο που είχε βρεθεί το εκπληκτικό άγαλμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την εύρεση του αγάλματος και έπειτα από έκδοση σχετικών αδειών και επίβλεψη διαδικασιών από τον Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιστικών Πόρων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καθώς και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας και μεταφοράς του αγάλματος στο νησί, έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα ενός αφιερώματος – ντοκιμαντέρ για την Αφροδίτη της Μήλου.

Το ντοκιμαντέρ “Looking for Venus”, θα προβάλλει το ιστορικό γεγονός της εύρεσης, μεταφοράς και φήμης του αγάλματος και θα διερευνά πώς η Αφροδίτη της Μήλου, απ’ όλα τα αρχαία αριστουργήματα, ξεχώρισε σαν ένα διαχρονικό και μοναδικό έργο τέχνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.