ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Γιορτή της Πίτας» στα Γιάννενα: Τεράστια χορτόπιτα έφτιαξαν οι Γιαννιώτισσές 

Στα Γιάννενα οι επισκέπτες θα γευτούν πολλές και διαφορετικές πίτες - Γλυκές και αλμυρές 

«Γιορτή της Πίτας» στα Γιάννενα: Τεράστια χορτόπιτα έφτιαξαν οι Γιαννιώτισσές 

Μία τεράστια χορτόπιτα ετοιμάζουν οι Γιαννιώτισσές προκειμένου να φιλέψουν τους καλεσμένους στην «Γιορτή της Πίτας», η οποία γίνεται πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Οι Ηπειρώτισσες που ξέρουν από πίτες, περνούν τα μυστικά από γενιά σε γενιά και σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια υλικά φέρνουν τον παράδεισο στον ουρανίσκο.

Στα Γιάννενα οι επισκέπτες θα γευτούν πολλές και διαφορετικές πίτες με φύλλο αλλά και χωρίς. Γλυκές και αλμυρές με τη χορτόπιτα να θεωρείται η “αρχόντισσα” στις κουζίνες των νοικοκυρών.

Οι παλιές νοικοκυρές λένε μάλιστα πως μπορούν να φτιάξουν πίτα με ό,τι υλικό έχουν στην κουζίνα τους. Μετά από 2 χρόνια που λόγω κορωνοϊού είχαν σταματήσει οι εκδηλώσεις οι γυναίκες στη Ζωοδόχο στα Γιάννενα έφτιαξαν χθες το απόγευμα στην πλατεία του χωριού τη μεγαλύτερη χορτόπιτα περίπου 3 τετραγωνικών μέτρων, στο πλαίσιο γιορτής που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος της περιοχής.

Η γιγαντιαία πίτα που ψήνεται σε ειδικό φούρνο λόγω του μεγέθους της θα είναι η πρωταγωνίστρια της αποψινής Γιορτής Πίτας που θα λάβει χώρα στο χωριό και θα μοιραστεί στον κόσμο μαζί με άλλες πίτες που έχουν φτιάξει οι γυναίκες του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.