Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες

Δεκάδες διαδηλωτές, Έλληνες και Βρετανοί, συγκεντρώθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα που φιλοξενεί τα γλυπτά του Παρθενώνα, ζητώντας την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) με αφορμή τη 13η επέτειο από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες. Ανάμεσά τους και η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος του BCRPM, Βικτόρια Χίσλοπ, που έχει λάβει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα, η οποία δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου προτού γίνουν σκόνη όλα τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η βρετανική κυβέρνηση – που βρίσκεται κι η ίδια στο χείλος της κατάρρευσης – και το Βρετανικό Μουσείο και το ελληνικό φως λάμψει και πάλι στα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η Μαρλέν Γκούντμαν, μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών τόνισε: «Όσο συντομότερα γίνει η επανένωση τόσο το καλύτερο και για τα Γλυπτά και για την ανθρωπότητα, ώστε να γίνει σαφής και κατανοητή η ιστορία πίσω από τα Γλυπτά και για να αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει ο σεβασμός στον παράλογο κόσμο μας».