ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανικό Μουσείο: Διαμαρτυρία από Έλληνες και Βρετανούς για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες

Βρετανικό Μουσείο: Διαμαρτυρία από Έλληνες και Βρετανούς για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Δεκάδες διαδηλωτές, Έλληνες και Βρετανοί, συγκεντρώθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα που φιλοξενεί τα γλυπτά του Παρθενώνα, ζητώντας την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) με αφορμή τη 13η επέτειο από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες. Ανάμεσά τους και η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος του BCRPM, Βικτόρια Χίσλοπ, που έχει λάβει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα, η οποία δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου προτού γίνουν σκόνη όλα τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η βρετανική κυβέρνηση – που βρίσκεται κι η ίδια στο χείλος της κατάρρευσης – και το Βρετανικό Μουσείο και το ελληνικό φως λάμψει και πάλι στα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η Μαρλέν Γκούντμαν, μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών τόνισε: «Όσο συντομότερα γίνει η επανένωση τόσο το καλύτερο και για τα Γλυπτά και για την ανθρωπότητα, ώστε να γίνει σαφής και κατανοητή η ιστορία πίσω από τα Γλυπτά και για να αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει ο σεβασμός στον παράλογο κόσμο μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.