ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χόλιγουντ: Οι ηθοποιοί και τα στούντιο κατέληξαν σε συμφωνία – Τέλος στην απεργία μετά από 118 ημέρες

Η συμφωνία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εγγυήσεις ότι τα στούντιο δεν θα χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν ψηφιακά αντίγραφα χωρίς πληρωμή ή έγκριση

Χόλιγουντ: Οι ηθοποιοί και τα στούντιο κατέληξαν σε συμφωνία – Τέλος στην απεργία μετά από 118 ημέρες

Έληξε μετά από 118 μέρες η απεργία των ηθοποιών στο Χόλυγουντ.

Η SAG-AFTRA, η ένωση που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες ηθοποιούς, κατέληξε σε μια δοκιμαστική συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο με εταιρείες ψυχαγωγίας την Τετάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο για την αμερικανική κινηματογραφική και τηλεοπτική επιχείρηση αξίας 134 δισεκατομμυρίων δολαρίων να επιστρέψει στα γυρίσματα.

Οι παραγωγές του Χόλιγουντ έχουν σχεδόν σταματήσει από τον Μάιο εξαιτίας ενός των απεργιών συγγραφέων και ηθοποιών, με αποτέλεσμα να πληγούν οικονομικά τόσο τα στούντιο όσο και πολλοί από τα δύο εκατομμύρια Αμερικανούς – καλλιτέχνες μακιγιάζ, σκηνοθέτες, υπαλλήλους παραγωγής, κάστινγκ σκηνοθέτες — που εργάζονται σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών.

Αναστατωμένοι για τις αμοιβές και φοβούμενοι για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσεται γρήγορα, οι ηθοποιοί ενώθηκαν με τους σεναριογράφους τον Ιούλιο. Οι συγγραφείς είχαν αποχωρήσει τον Μάιο για παρόμοιες ανησυχίες. Ήταν η πρώτη φορά από το 1960, όταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν ο επικεφαλής του συνδικάτου ηθοποιών και η Μέριλιν Μονρό έπαιζε ακόμα σε ταινίες, που απεργούσαν μαζί ηθοποιοί και συγγραφείς.

Το Writers Guild of America, το οποίο εκπροσωπεί 11.500 σεναριογράφους, κατέληξε σε μια δοκιμαστική συμφωνία με τα στούντιο στις 24 Σεπτεμβρίου και τερμάτισε την απεργία 148 ημερών στις 27 Σεπτεμβρίου.

Τις επόμενες ημέρες, τα μέλη του SAG-AFTRA θα ψηφίσουν για το αν το σωματείο τους θα αποδεχτεί τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει μεγάλα κέρδη, όπως αυξήσεις στην αποζημίωση για συνεχείς εκπομπές και ταινίες, καλύτερη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης και εγγυήσεις ότι τα στούντιο δεν θα χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν ψηφιακά αντίγραφα των όμοιών τους χωρίς πληρωμή ή έγκριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με 118 ημέρες, ήταν η μεγαλύτερη κινηματογραφική και τηλεοπτική απεργία στην 90χρονη ιστορία του σωματείου. Η SAG-AFTRA ανέφερε σε μια λιτή δήλωση ότι η διαπραγματευτική της επιτροπή ψήφισε ομόφωνα για την έγκριση της δοκιμαστικής συμφωνίας, η οποία θα προχωρήσει στο εθνικό συμβούλιο της ένωσης την Παρασκευή για «εξέταση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.