ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οταν η Ρίκα Διαλυνά έριχνε «χυλόπιτα» στον Μάρλον Μπράντο…

Οταν η Ρίκα Διαλυνά έριχνε «χυλόπιτα» στον Μάρλον Μπράντο…

Τον Ιούλιο του 1954 η Ρίκα Διαλυνά αναδείχτηκε «Σταρ Ελλάς» και πήρε μέρος στον διαγωνισμό της «Μις Υφήλιος». Η μετάβαση της στις ΗΠΑ ήταν επεισοδιακή αφού οι Αμερικανοί θεώρησαν πως η νεαρή καλλονή ήταν κομμουνίστρια και της απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα και στον διαγωνισμό.

Τελικά με την παρέμβασή οκτώ βουλευτών και του υπουργού Εξωτερικών, η Ρίκα κατάφερε να εξασφαλίσει τη δίμηνη παραμονή της στη χώρα και έλαβε μέρος στον διαγωνισμό έστω και αν δεν κέρδισε τον τίτλο. Κέρδισε σίγουρα τα ανδρικά βλέμματα.

Ένας όμως ήταν αυτός που την πλησίασε. Εκείνη την εποχή ο Μάρλον Μπράντο ήταν το απόλυτο ανδρικό είδωλο για τον γυναικείο πληθυσμό. Τον ποθούσαν και τον διεκδικούσαν πολλές γυναίκες.

Εκείνος όμως εντυπωσιάστηκε από τη σεμνότητα και την ομορφιά της Διαλυνά, η οποία, αν και άκρως εντυπωσιακή, ήταν απόμακρη και έμενε μακριά από ανδρικές συντροφιές.

Η ηθοποιός περιέγραψε τη στιγμή που την πλησίασε ο Μπράντο: «Θυμάμαι ότι μόλις με αντίκρισε έκανε «Ουάου». Εγώ δεν τον πλησίασα μαζί με το ¨κοπάδι¨που τον είχε περικυκλώσει. Και τότε ήταν που μου έκανε την πρόταση για να βγούμε έξω και εγώ σκέφτηκα τι θα πει η μαμά μου και ο μπαμπάς μου.

Μου λέει «θες να πάμε να φάμε το βράδυ»; Σκεφτόμουν τους γονείς μου και είπα «άπαπα όχι».

Μου λέει «μα θα είναι και ένα άλλο ζευγάρι: Ο Λόρενς Ολίβιε με τη Βίβιαν Λι».

Εγώ ούτε ήξερα ποιος είναι ο Λόρενς Ολίβιε. Και είπα «δεν μπορώ γιατί δεν με αφήνει η μαμά μου»!

Την άλλη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν για τη «χυλόπιτα», το μεγάλο «όχι» της ελληνίδας καλλονής στον μεγάλο γόη του κινηματογράφου.

«Μήπως δεν έχει καταλάβει τι έχασε», αναρωτιόνταν μέσα από τα πρωτοσέλιδα οι ρεπόρτερ της εποχής. Εκείνη, όπως εξηγεί μέχρι σήμερα όταν τη ρωτούν για το περιστατικό, δεν το έχει μετανιώσει. «Ήταν θέμα σεβασμού και εμπιστοσύνης προς την οικογένεια μου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.