Έρρικα Μπρόγιερ: Η τελευταία της συνέντευξη – «Ο Κώστας Βουτσάς ήταν και θα είναι ο άντρας της ζωής μου»

Έρρικα Μπρόγιερ: Η τελευταία της συνέντευξη – «Ο Κώστας Βουτσάς ήταν και θα είναι ο άντρας της ζωής μου»

Για την σχέση της με τον πρώην σύζυγό της, Κώστα Βουτσά είχε μιλήσει σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις η Έρρικα Μπρόγιερ, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών, λέγοντας μάλιστα, πως πιθανότατα είχαν ξανασυναντηθεί σε άλλη ζωή.

Η γνωστή ηθοποιός πέθανε σήμερα μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 77 ετών. Το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν στην παράσταση «Η Παριζιάνα» αλλά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, με τον παραγωγό Μαυρίκιο Μαυρικίου να δηλώνει στις 8 Δεκεμβρίου, ότι η ηθοποιός θα απουσίαζε για λίγο καιρό από την θεατρική σκηνή.

Σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις στο περιοδικό «Λοιπόν» είχε μιλήσει για την σχέση της με τον Κώστα Βουτσά, το πώς χώρισαν αλλά και για το τι θα άλλαζε στο σενάριο της ζωής της. Συγκεκριμένα, είπε:

Με ποιον τρόπο έχει καταφέρει ο Κώστας Βουτσάς να έχει όλες τις πρώην συζύγους του δίπλα του, να είστε όλοι μια οικογένεια;

«Ναι, βέβαια, ισχύει. Ο Κώστας είναι ο άντρας της ζωής μου, τον αγαπώ πάρα πολύ. Βλέπω το γιο του, τον Φοίβο, τη σύζυγο του την Αλίκη, βγαίνουμε έξω όλοι μαζί, πηγαίνουμε και στο σπίτι της αδερφής του, έξω από την Αθήνα, που είναι μεγάλο και ωραίο, μας κάνει το τραπέζι, όπου μαζευόμαστε γύρω στα 25 άτομα και περνάμε θαύμα. Νιώθω τα παιδιά του και δικά μου παιδιά, αυτό δεν ξέρω πώς γίνεται, εκείνος το κάνει, αυτός είναι ο αρχηγός. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο κόσμος τον αγαπάει τόσο πολύ, διότι ηθοποιούς έχουμε πάρα πολύ καλούς, και από τους παλιούς που ζουν. Όποιον κι αν ρωτήσεις, πρώτα τον Κώστα θα πούνε, γιατί τον αγαπάνε.

Υπάρχει κάτι που δεν του έχετε συγχωρήσει;

«Του τα έχω συγχωρήσει όλα, μόνο τα καλά θυμάμαι από εκείνον, τίποτα κακό. Δεν μου έχει κάνει τίποτα κακό, απλά ήμασταν νέοι, ο καθένας έτρεχε στη δουλειά του, δεν συναντιόμασταν. Έφευγα το βράδυ να πάω στο θέατρο, μετά στα κέντρα, που εκεί παίρναμε καλά χρήματα, και ο Κώστας έφευγε πολύ πρωί, είχε γύρισμα, μετά στο θέατρο… έτσι άρχισε σιγά-σιγά η απόσταση. Ήμασταν νέοι, με πολλούς πειρασμούς και πολλές επιτυχίες και κάπου… χάλασε, αλλά όχι με καβγάδες, ποτέ. Η κόρη μας έλεγε: «Μαμά, ποτέ δεν σας άκουσα να φωνάζετε».

Την απόφαση του χωρισμού ποιος την πήρε;

«Μαζί. Μιλήσαμε και του είπα: «Κώστα μου, είδες ότι “δεν πάει”», το καθυστερήσαμε λιγάκι και μετά… τελείωσε».

Τι θα αλλάζατε στο… σενάριο της ζωής σας;

«Ίσως άλλαζα πολλά ή τίποτα. Τι να πρωτοπώ τώρα…;».

Ποιο θα ήταν ένα από τα πολλά που αναφέρετε;

«Κάποια πράγματα, που ίσως αν τα έκανα τότε, αυτή τη στιγμή να ήμουν πιο ήσυχη και οικονομικά άνετη. Δεν μπορούσα να είμαι ποτέ με κάποιον χωρίς να ενδιαφέρομαι ή να μη μου αρέσει. Δεν ήμουν, ούτε είμαι των χρημάτων. Ζούσαμε μια αξιοπρεπή ζωή, σ’ ένα ωραίο σπίτι, είχαμε τα έπιπλα μας, τ’ αυτοκίνητα μας, βγαίναμε έξω και το καλοκαίρι μέναμε για λίγο στις «καμπάνες»… περάσαμε ωραία. Τα έχω ξεχάσει σχεδόν όλα. Ο μόνος που μου έχει μείνει από όλα είναι ο Κώστας, τον αγαπάω πάρα πολύ και δεν ξέρω γιατί έχει γίνει τόσο δυνατό αυτό, είναι περίεργο».

Με τα χρόνια δυναμώνει αυτή η αγάπη;

«Λένε πως οι άνθρωποι που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν, να χωρίσουν, έχουν ξανασυναντηθεί σε άλλη ζωή».

Πιστεύετε ότι έχετε συναντηθεί με τον Κώστα Βουτσά και σε άλλη ζωή;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πιστεύω αυτό, δεν μπορεί να έχω κάτι τέτοιο με τον Κώστα, γιατί, εδώ που τα λέμε, έκανε και διάφορα που με στεναχώρησαν, όπως έκανα κι εγώ σ’ εκείνον και τον στεναχώρησα, αλλά κάτι συμβαίνει και τα ξέχασα όλα, κι έχω αυτή τη μανία με τον Κώστα… κάτι σημαίνει. Είναι αγάπη, καθόλου έρωτας. Ο έρωτας μπορώ να πω ότι πέρασε αρκετά γρήγορα, όχι σε μία εβδομάδα, αλλά σε κάποια χρόνια», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.