ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη λάσπη – Από τη χώρα που ξαναψηφίζουν όσους μας ρημάζουν»

«Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη λάσπη – Από τη χώρα που ξαναψηφίζουν όσους μας ρημάζουν»

Συγκλονιστικός ήταν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη συναυλία που έδωσε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά είπε όλα αυτά που θα ήθελαν να πουν πολλοί, αλλά δεν έχουν φωνή. 

Τα συναισθήματα μιας κοινωνίας που πνίγεται από το δίκιο, που φωνάζει για παιδεία, υγεία, πολιτισμό και φροντίδα, που καταπίνει ό,τι συμβαίνει, ανήμπορη – για οικονομικούς και όχι μόνο λόγους – να διεκδικήσει, εξέφρασε, χθες, στην Τεχνόπολη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατήγγειλε με τον δικό του τρόπο την απουσία του Κράτους, λέγοντας παράλληλα ότι προέρχεται από τη χώρα που «ξαναψηφίζουν δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν».

Αναλυτικά τα λόγια του Αλκίνοου Ιωαννίδη, τα οποία προκάλεσαν το έντονο χειροκρότημα των θεατών:

«Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από την λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, τους κατεστραμμένους δρόμους, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες – ο ανεκδιήγητος δήμαρχος – ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά – εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος – «ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!». Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ, μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από τη χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, που μετά από τις έντονες μέρες και νύχτες, είστε σήμερα εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε, καλή μοιρασιά αδέρφια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.