
Δύο διαφορετικά μνημόσυνα πραγματοποιήθηκαν για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του Δημήτρη Κόκοτα, με την αδελφή του, Έλλη Κόκοτα, να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να τελέσει ξεχωριστή επιμνημόσυνη δέηση.
Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η Έλλη Κόκοτα αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που διανύει μετά την απώλεια του αδελφού της, αλλά και στις προσωπικές επιλογές που έγιναν γύρω από το 40ήμερο μνημόσυνο.
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του τραγουδιστή. Το «παρών» έδωσαν η σύζυγός του Κατερίνα και οι αδελφές του, Έλλη και Μαριάννα.
Η Έλλη Κόκοτα, ωστόσο, επέλεξε να πραγματοποιήσει το δικό της μνημόσυνο στην Κηφισιά, σε μια εκκλησία που, όπως εξήγησε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικογενειακή της ιστορία.
«Εγώ έκανα το μνημόσυνο στην Κηφισιά, γιατί αυτή η εκκλησία έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Σε αυτή την εκκλησία, ο πατέρας μου και ο αδελφός μου με είχαν φέρει νύφη, εδώ βάφτισε ο Δημήτρης την κόρη του και γενικά εδώ έχουμε ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Έλλη Κόκοτα μίλησε και για το σημείο όπου θα γινόταν η ταφή του Δημήτρη, αποκαλύπτοντας πως η δική της επιθυμία ήταν να βρίσκεται κοντά στον πατέρα τους.
Ωστόσο, όπως τόνισε, σεβάστηκε την απόφαση της συζύγου του τραγουδιστή, καθώς θεωρούσε ότι η τελική επιλογή ανήκε σε εκείνη.
«Εγώ μπορεί να επιθυμούσα ο Δημήτρης να ταφεί δίπλα στον πατέρα μας, όμως, η τελική απόφαση ήταν της συζύγου του. Δεν θα μπορούσα να φέρω αντίρρηση σε κάτι που επέλεξε η γυναίκα του, σεβάστηκα την επιθυμία της», είπε.
Μιλώντας για τη σχέση που είχε με τον αδελφό της, η Έλλη Κόκοτα δεν έκρυψε τη βαθιά αγάπη που ένιωθε για εκείνον.
«Θα έδινα και τη ζωή μου για τον Δημήτρη, τον λάτρευα, ήταν ο καλύτερος αδελφός που θα μπορούσα να έχω», ανέφερε συγκινημένη.
Η ίδια αποκάλυψε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε τον θάνατό του με έναν ιδιαίτερα απρόσωπο τρόπο, καθώς η τραγική είδηση έφτασε στο κινητό της μέσω μηνύματος.
«Έμαθα για τον θάνατο του αδερφού μου με μήνυμα στο κινητό. Μου ήρθε ένα μήνυμα που έγραφε: “Λυπούμαστε για την απώλειά σας, ο Δημήτρης έφυγε”. Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου», περιέγραψε.
Η Έλλη Κόκοτα μίλησε ακόμα για το βαρύ φορτίο των απωλειών που έχει κληθεί να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφερε, μέσα σε μόλις πέντε χρόνια έχασε τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδελφό της.
«Ζήτησα τη βοήθεια του ειδικού. Μέσα σε πέντε χρόνια έχασα την μαμά μου, τον μπαμπά μου και τον αδελφό μου. Προσπαθώ να ισορροπήσω», εξομολογήθηκε.
Αναφερόμενη στη σχέση της με την Κατερίνα, σύζυγο του Δημήτρη Κόκοτα, η Έλλη υπογράμμισε πως για εκείνη προτεραιότητα είχε πάντοτε ο αδελφός της, ενώ ξεκαθάρισε πως όποιο προσωπικό ζήτημα υπάρχει μεταξύ τους δεν αφορά τη δημοσιότητα.
«Από την ώρα που αρρώστησε ο Δημήτρης το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ο αδελφός μου και μετά η γυναίκα του. Σκεφτόμουν πόσο υπέφεραν, αλλά τόσο υπέφερα και εγώ», είπε.
Και πρόσθεσε: «Η Κατερίνα ήταν η επιλογή του, η γυναίκα που επέλεξε για να κάνει την οικογένειά του. Το τι μπορεί να έχω εγώ με την Κατερίνα είναι καθαρό προσωπικό και δεν αφορά κανέναν».
Ο Δημήτρης Κόκοτας «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Αυγούστου, σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από μια μακρά και δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.