Θλίψη προκάλεσε στον πανελλήνιο η υπηρεσιακή εκταφή του Στάθη Ψάλτη, πέντε χρόνια μετά τον ενταφιασμό του, με τον Δήμο Ζωγράφου να αναφέρει ότι αναζήτησε τους συγγενείς του, ωστόσο δεν βρήκε κανέναν. 

Η κόρη του Στάθη Ψάλτη, Μαρία, υποστήριξε ότι δεν έλαβε καμία ενημέρωση, ενώ παρόμοια απάντηση έδωσε και αδερφός του Γιάννης Ρώτας, ο οποίος βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών.

Με οργισμένη αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βαλάντης ξέσπασε κατά του δημάρχου Ζωγράφου για την απόφαση να γίνει εκταφή στον σπουδαίο κωμικό:

«Αυτά σε έναν άνθρωπο που πρόσφερε όλα αυτά στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Βγαίνεις βρε Δήμαρχε… ντροπή σου! Αντί να κάνεις έναν τάφο να υπάρχει για αυτόν τον άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πράγματα. Έτσι εκταφιάζετε και τους δικούς σας; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ορίστε! Αυτούς ψηφίζετε. Καλά να παθαίνετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τους άλλους τους κάνετε αγάλματα, όλους αυτούς που μας έχουν τσακίσει. Έτσι τους ξεθάβετε και τους άλλους ή έχουν και πληρώνουν από τα λεφτά μας; Όταν είναι να πάρετε ψήφους τους βρίσκετε όλους», λέει ο έξαλλος τραγουδιστής.