ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για την Έλλη Λαμπέτη που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1926

Με ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο της ηθοποιού αλλά και μία φράση που είχε πει η ίδια για τον χρόνο, η εταιρεία παραγωγής τίμησε την ηθοποιό

Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για την Έλλη Λαμπέτη που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1926

Μια αφιέρωση στην Έλλη Λαμπέτη, που είχε γεννηθεί σαν σήμερα το 1926 έκανε η Φίνος Φιλμ.

Με ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο της ηθοποιού αλλά και μία φράση που είχε πει η ίδια για τον χρόνο, η εταιρεία παραγωγής τίμησε την Έλλη Λαμπέτη με ένα μακροσκελές μήνυμα.

«Ο χρόνος με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου» είναι τα λόγια της ηθοποιού, που χρησιμοποίησε η Φίνος Φιλμ για την αφιερωματική ανάρτηση.

Δείτε το στιγμιότυπο

Αναλυτικότερα, στη λεζάντα γράφει: «Η Έλλη Λαμπέτη ήταν μια από τις πιο γοητευτικές υπάρξεις του ελληνικού θεάτρου, αλλά και του κινηματογράφου, διαθέτοντας αξεπέραστες υποκριτικές δυνατότητες που ανέδειξαν τους ρόλους που ενσάρκωσε. Ευαίσθητη και εύθραυστη αλλά ταυτόχρονα ερωτική και εκρηκτική, μαγνήτιζε με την παρουσία της και με την αισθαντική φωνή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια Αττικής. Στον κινηματογράφο συμμετείχε μόνο σε δέκα ταινίες, μια εξ αυτών της Φίνος Φιλμ, όπου ήταν και η τελευταία ταινία της καριέρας της. Πρόκειται για «Το Τελευταίο Ψέμμα» (1958) του Μιχάλη Κακογιάννη, μια ταινία που συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Η Λαμπέτη έκανε τους κριτικούς των Καννών να μνημονεύουν το όνομα της δίπλα σε αυτό της Γκρέτα Γκάρμπο, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ηθοποιού στα βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.