ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταγγελία 13 γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ανάμεσα στα θύματα είναι και μια γυναίκα ηθοποιός

Καταγγελία 13 γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Σε νέους μπελάδες βάζει τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ μια έρευνα της Mediapart με τις μαρτυρίες 13 γυναικών, που κατηγορούν τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι κατηγορίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην καταγγελία της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ότι ο Ντεπαρντιέ την είχε βιάσει στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Στην έρευνα της Mediapart, που δημοσιεύτηκε χθες, 11 Απριλίου, οι 13 γυναίκες υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα των σεξουαλικών ορέξεων του 74χρονου ηθοποιού στα γυρίσματα ένδεκα ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 μέχρι το 2022, ενώ τρεις εξ’ αυτών είπαν ότι είναι διατεθειμένες να καταθέσουν στη δικαιοσύνη, αλλά ότι δεν προτίθενται να καταθέσουν μήνυση εις βάρος του, με το γαλλικό μέσο να σχολιάζει ότι πιθανώς φοβούνται πρώτον μήπως ο λόγος τους δεν μετρήσει έναντι εκείνου του Ντεπαρντιέ και δεύτερον για τις συνέπειες που θα είχε μια εις βάρος του δημόσια καταγγελία στη μετέπειτα καριέρα τους.

Τι καταγγέλλουν οι 13 γυναίκες
Οι γυναίκες – ηθοποιοί, μακιγιέζ ή τεχνικοί – υποστηρίζουν ότι ο Ντεπαρντιέ τις άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματός τους, ότι έκανε ανάρμοστα σεξουαλικά σχόλια και όποτε διαμαρτύρονταν σε άλλους, η απάντηση που λάμβαναν ήταν: «Εντάξει, μωρέ, ο Ζεράρ είναι!».

Ο ίδιος ο Ντεπαρντιέ αρνήθηκε να συναντηθεί με δημοσιογράφους της Mediapart ή να απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις τους, ενώ οι δικηγόροι του από το γραφείο Temime είπαν ότι ο ηθοποιός «αρνείται επίσημα ότι οι κατηγορίες εμπίπτουν στην ποινική δικαιοσύνη».

Στις καταθέσεις του στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ ο Ντεπαρντιέ είχε αρνηθεί ότι είναι «θηρευτής», υποστηρίζοντας ότι είναι ένας τζέντλεμαν που του αρέσει «το φλέρτ» και αντιτίθεται «σε όλες τις μορφές βίας, φραστική, σωματική ή ψυχολογική».

Η μαρτυρία μιας ηθοποιού για τον Ντεπαρντιέ

Μεταξύ των καταγγελιών στην έρευνα της Mediapart περιλαμβάνεται και εκείνη μιας 24χρονης την εποχή του καταγγελλόμενου περιστατικού, που έπαιζε έναν μικρό ρόλο το 2014 στην ταινία “Big House” του Ζαν Εμανουέλ Γκοντάρ.

«Εντελώς απροειδοποίητα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχωσε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, ένιωσα τα δάχτυλά του να προσπαθούν να φθάσουν το εσώρουχό μου», είπε . Ενοχλημένη η νεαρή γυναίκα «έσπρωξε μακριά το χέρι του», αλλά εκείνος συνέχιζε, «έγινε επιθετικός, προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο και να βάλει το δάχτυλό του. Συνειδητοποίησα ότι δεν έπαιζε τον ρόλο του. Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει», λέει.

Λίγα χρόνια μετά το περιστατικό η γυναίκα συμβουλεύτηκε δικηγόρο, αλλά δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, θεωρώντας ότι το αδίκημα θα είχε παραγραφεί. Τον Μάρτιο, μετά τη συνέντευξη στη Mediapart, αποφάσισε να αξιοποιηθεί η μαρτυρία της από τη γαλλική Δικαιοσύνη «για να βοθήσω την Σαρλότ Αρνούλ: Θέλω ως γυναίκα να κάνω αυτό που μου αναλογεί και αρνούμαι να είμαι μέρος του προβλήματος επιτρέποντας τέτοια συμπεριφορά με τη σιωπή μου», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.