ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέθανε ο Τζίμης ο πρώτος tatoo artist της Ελλάδας – Ο πρώτος που άνοιξε τατουατζίδικο στην Αθήνα

Το θάνατό του ανακοίνωσε η οικογένειά του

Πέθανε ο Τζίμης ο πρώτος tatoo artist της Ελλάδας – Ο πρώτος που άνοιξε τατουατζίδικο στην Αθήνα

Ο άνθρωπος που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία στην Αθήνα, ο Τζίμης, ο πρώτος tatoo artist της Ελλάδας και ο πρώτος που άνοιξε τατουατζίδικο στην Αθήνα, δεν υπάρχει πια.

Το θάνατό του ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Τζίμης, όπως τον ήξεραν όλοι, κυρίως στην Αθήνα, λεγόταν Δημήτρης Μαματσής. Καταγόταν από τη Μυτιλήνη.

Το ’60 ο Τζίμης βρέθηκε στην Αμερική, στο Τορόντο και τη Νέα Υόρκη. Γύρισε στην Ελλάδα και στα μέσα της 10ετίας του 1970, από το ‘73 έως το ’78, έκανε τατουάζ σε ναύτες στην Αθήνα.

Αποφάσισε αυτό να το κάνει και… μαγαζί και έτσι έγινε ο πρωτοπόρος των τατουάζ στην Ελλάδα. Το μαγαζί που άνοιξε στην Πλάκα και υπάρχει ακόμη δεν ήταν απλά πρώτο στην Ελλάδα αλλά στη Μεσόγειο και ένα από τα παλιότερα στην Ευρώπη.

Η κηδεία του θρυλικού Τζίμη θα γίνει αύριο Σάββατο (07.05.2022) στο Α’ Νεκροταφείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.