ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» η τελευταία εμφάνιση του Η.Λογοθέτη (φωτο – βίντεο) 

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο

Στο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» η τελευταία εμφάνιση του Η.Λογοθέτη (φωτο – βίντεο) 

Ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Αλέξανδρος Λογοθέτης, επίσης ηθοποιός, γράφοντας σε μια μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια» («So long blue eyes»).

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις ενώ έχει κάνει και πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στην πετυχημένη σειρά «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» που έκανε πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου 2023.

Βίντεο και φωτογραφίες:

Ο Ηλίας Λογοθέτης εμφανίστηκε στο τρίτο επεισόδιο της σειράς «Έτερος Εγώ: Νέμεσις», σε ένα νοσοκομείο συνομιλώντας στο διπλανό κρεβάτι με τον Άλκη Μασάτο, τον οποίο υποδύθηκε ο Δημήτρης Καπετανάκος.

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, «το παρελθόν επέστρεψε». Η Δανάη (Κόρα Καρβούνη) επισκέφθηκε τον Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), ο οποίος είχε επιστρέψει πλέον στα διδακτικά του καθήκοντα, αποκαλύπτοντάς του τα σχέδιά της σε σχέση με την υπόθεση του «Έτερος Εγώ». Η Αθηνά (Μαριάννα Τουμασάτου) έλυσε την υπόθεση της 18χρονης Μελίνας. Ο Μασάτος (Δημήτρης Καπετανάκος) ήταν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση του Βανόρτα (Τάσος Νούσιας). Παράλληλα, μια δεύτερη υπόθεση ανθρωποκτονίας προέκυψε, ενώ η αστυνομία ασχολούταν με την έκρηξη στο γραφείο τελετών.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα σαν είδος. Σπούδασε και πήρε πτυχίο από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967 και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970 στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Είχε συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Ζαχαρή.

Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1971: Δόκτωρ Τικ / Γραφείο συνοικεσίων
1972: Το σπίτι των ξένων / Μπολσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζων
1973: Χωρίς ανάσα / Βίβα Κατερίνα / Ένα υπέροχο ζευγάρι / Ποινικό μητρώο της Αθήνας
1974: Το παλιό το κατοστάρι
1976: Ένας ιππότης μεταξύ μας
1979: Ημερολόγιο ενός θυρωρού
1980: Κόντρα στον άνεμο
1981: Ο ανθρωπάκος
1982: Κομμωτήριο, ιστορίες του σεσουάρ
1983: Μινόρε της αυγής
1985: Χαίρε Τάσο Καρατάσο
1987: Έξωση / Φιλαράκια / Η συμμορία της Μαίρης
1989: Δίκη του μεσημεριού
1990: Πλεκτάνη / Κίτρινος φάκελος
1992: Βαμμένα κόκκινα μαλλιά
1994: Cherchez la femme / Το γελοίον του πράγματος
1995: Ο πρίγκιπας / Σαν παραμύθι / Ψάθινα καπέλα
1996: Ιός του πατέρα
1998: Υπεράνω όλων η πατρίς
2000: Φωνή
2001: Μυστικές διαδρομές
2003: Σχεδόν ποτέ / Λευκός οίκος / Καλά να πάθεις
2004: Βοήθεια γειτόνοι
2005: Θησαυρός της Αγγελίνας
2006: Γάμος με τα όλα του : ομφάλιος λώρος
2008: Αμόρε μίο
2009: Καρυωτάκης
2023: Έτερος Εγώ Νέμεσις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.