ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χάρι Μπελαφόντε: Όταν τραγούδησε το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» με την Νανά Μούσχουρη (βίντεο)

Οι δυο τους δένονταν με μια σημαντική φιλία

Χάρι Μπελαφόντε: Όταν τραγούδησε το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» με την Νανά Μούσχουρη (βίντεο)

Ο θρυλικός τραγουδιστής Χάρι Μπελαφόντε, που έφυγε σήμερα (25.4.2023) από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, είχε και μια… ελληνική στιγμή στην καριέρα του, όταν τραγουδήσε ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή  γνωστό τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη: «Σήκω, χόρεψε κουκλί μου», μαζί με την μυθική Ελληνίδα τραγουδίστρια, Νάνα Μούσχουρη.

Η επική στιγμή συνέβη πριν από 57 χρόνια. Ο Χάρι Μπελαφόντε, που έφυγε σήμερα από τη ζωή στο σπίτι του στο Μανχάταν από καρδιακή ανεπάρκεια, ήταν καλεσμένος μαζί την Νάνα Μούσχουρη στο τηλεοπτικό σόου του Ντάνι Κέι «The Danny Kaye Show» στο δίκτυο CBS των ΗΠΑ το μακρινό 1966.

Στο ξεκίνημα του σόου ο Ντάνι Κέι κατεβαίνει τα σκαλιά του πλατό κρατώντας από το χέρι την Νάνα Μούσχουρη, που κι εκείνη με τη σειρά της κρατάει τον Χάρι Μπελαφόντε. Όλοι κάθονται και ξεκινάει το σόου.

Ο Ντάνι Κέι λέει προς την Νάνα Μούσχουρη «ναι το έμαθα». Η Ελληνίδα τραγουδίστρια του λέει: «αλήθεια, το έμαθες; Ποιο;». «Τον Χατζιδάκι σου;», ήταν η απάντηση

Ο Ντάνι Κέι κοιτάζει το κοινό τότε με απορία και ο Χάρι Μπελαφόντε σκάει στα γέλια. «Τι γελάς;» του λέει ο Κέι. «Εσύ έμαθες τον Χατζιδάκι σου;», συνεχίζει.

Και εκείνος του απαντά πολύ σοβαρά: «Κάθε άντρας μαθαίνει τον Χατζιδάκι του» και γελούν όλοι μαζί.

Ο Ντάνι Κέι ρωτάει: «Τι είναι πιο σημαντικό η τέχνη ή ο Χατζιδάκις;» Και τότε εξηγεί ότι αυτό που ακολουθήσει είναι ένα τραγούδι που αυτός η Νάνα Μούσχουρη και ο Χάρι Μπελαφόντε το αγαπούν πολύ και θα προσπαθήσουν να το πουν.

Το τρίο τραγουδάει το τραγούδι στα ελληνικά, ο Κέι λέει και έναν στίχο στα αγγλικά πέρα από τα ελληνικά και στο στούντιο γίνεται χαμός, ενώ το κοινό τους αποθεώνει.

Είχε τραγουδήσει κι άλλες φορές με τη Νάνα Μούσχουρη

Ο Χάρι Μπελαφόντε είχε πολύ καλή σχέση με τη Νάνα Μούσχουρη. Οι δυο τους δένονταν με μια σημαντική φιλία. Επίσης είχαν τραγουδήσει μαζί κι άλλες φορές στην τηλεόραση πέρα από εκείνη την εμφάνιση στο σόου του Ντάνι Κέι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετά χρόνια μετά είχαν τραγουδήσει και πάλι μαζί σε ένα άλλο σόου, όπου μάλιστα το φόντο ήταν καθαρά ελληνικό, καθώς πίσω τους δέσποζαν αρχαιοελληνικοί κίονες. Ο Χάρι Μπελαφόντε και η Νάνα Μούσχουρη είχαν τραγουδήσει τότε το τραγούδι: «Try to remember».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.