ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ψάχνουν για «εξαφανισμένους» θησαυρούς στο Βρετανικό Μουσείο

Ψάχνουν χρυσά αντικείμενα, κοσμήματα, πολύτιμοι και ημιπολύτιμους λίθους

Ψάχνουν για «εξαφανισμένους» θησαυρούς στο Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο απέλυσε υπάλληλό του εν μέσω αναφορών για «εξαφανισμένους» θησαυρούς.

Οπως μετέδωσε το BBC, η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την αναφορά για θησαυρούς που «λείπουν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν».

Στη λίστα των εκθεμάτων που φέρεται να έχουν κλαπεί ή να έχουν υποστεί ζημιές, είναι χρυσά αντικείμενα, κοσμήματα, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση, ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτγουιγκ Φίσερ δήλωσε ότι ο οργανισμός «έβαλε τέλος σε αυτό».

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων όταν λέω ότι αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα τη διασφάλιση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας», πρόσθεσε ο Φίσερ.

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Οσμπορν έκανε λόγο για κλεμμένα αντικείμενα. «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησύχησαν εξαιρετικά όταν μάθαμε, νωρίτερα φέτος, ότι αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί».

Το μουσείο διαμηνύει ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του μέλους του προσωπικού που απολύθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπηρεσία καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διεξάγει έρευνα, ενώ και το Βρετανικό Μουσείο επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.