Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκε τάφος 4.400 χρόνων – Είναι σε εξαιρετική κατάσταση (φώτο)

Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία, ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.

Σπουδαία ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρέθηκε τάφος 4.400 χρόνων – Είναι σε εξαιρετική κατάσταση (φώτο)

Στη νεκρόπολη της Σακάρα, στην περιοχή του Καΐρου στην Αίγυπτο, ανακαλύφθηκε ο τάφος υψηλόβαθμου ιερέα που κατασκευάσθηκε πριν 4.400 χρόνια.

Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία (ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.) και τοποθετείται στη βασιλεία του φαραώ Νεφερίρκαρ, σύμφωνα με το υπουργό Αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο.

Ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον νεκρό και με μέλη της οικογένειάς του.

Ακόμη, υπάρχουν πολυάριθμες εσοχές με αγάλματα τα οποία οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αναπαριστούν τον ιερέα και της οικογένειά του.

Τον Νοέμβριο, στην ίδια περιοχή, οι Αρχές στην Αίγυπτο είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη επτά τάφων με τέσσερις από αυτούς να χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν. Ακόμη οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλο αριθμό σκαραβαίων και μουμιοποιημένων γατών.

Η Σακάρα, νότια του Καΐρου στην Αίγυπτο, είναι μία τεράστια νεκρόπολη στην οποία βρίσκεται η γνωστή κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ, η πρώτη πυραμίδα της περιόδου των Φαραώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μνημείο, το οποίο κατασκευάσθηκε περί το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στη Γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.