ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν θα τυπωθούν τα απομνημονεύματα του Γούντι Άλεν – Η σκιά των σeξουαλικών σκανδάλων

Δεν θα τυπωθούν τα απομνημονεύματα του Γούντι Άλεν – Η σκιά των σeξουαλικών σκανδάλων

Στη σκιά των σeξουαλικών σκανδάλων συνεχίζει να ζει ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, με τον εκδοτικό οίκο να ακυρώνει τα σχέδια που είχε για την έκδοση των απομνημονευμάτων του.

Ο εκδοτικός όμιλος Hachette Book Group (HBG) γνωστοποίησε την ακύρωση της έκδοσης μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εργαζομένων στα γραφεία του οίκου στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη εναντίον της έκδοσης των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν. Μια εκδοτική συμφωνία που είχαν καταδικάσει σε υψηλούς τόνους τόσο ο γιος Ρόναν όσο και η κόρη Ντίλαν του Αμερικανού σκηνοθέτη.

Εξάλλου, ο Ρόναν Φάροου, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είχε πριν από ένα χρόνο εκδώσει βιβλίο στον ίδιο εκδοτικό όμιλο μέσα από τις σελίδες του οποίου καταδίκαζε τους ισχυρούς άνδρες της αμερικανικής κοινωνίας που καταφέρνουν να μένουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους.

Η Ντίλαν Φάροου, η υιοθετημένη κόρη των Γούντι Άλεν και Μία Φάροου, έχει κατηγορήσει τον θετό πατέρα της ότι την είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά το 1992 όταν εκείνη ήταν στην ηλικία των επτά ετών. Ο Γούντι Άλεν αρνείται μέχρι σήμερα την κατηγορία της σeξoυαλικής εκμετάλλευσης, η οποία διερευνήθηκε από τις αρμόδιες αρχές και ουδέποτε κατέληξε σε απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του σκηνοθέτη.

Τι είπε ο εκδοτικός οίκος

«Η απόφαση να ακυρώσουμε την έκδοση του βιβλίου του κ. Άλεν ήταν δύσκολη. Στην HBG λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη σχέση μας με τους συγγραφείς και δεν ακυρώνουμε εύκολα βιβλία. Έχουμε εκδώσει και θα συνεχίσουμε να εκδίδουμε πολλά βιβλία που προκαλούν. Ως εκδότες, εξασφαλίζουμε κάθε ημέρα πως διαφορετικές φωνές και αντικρουόμενες απόψεις μπορούν να εισακουστούν. Επίσης, ως εταιρεία, είμαστε προσηλωμένοι στο να προσφέρουμε ενδιαφέρον, υποστηρικτικό και ανοικτό εργασιακό περιβάλλον σε όλο το προσωπικό μας. Τις τελευταίες ημέρες, η ηγεσία της HBG είχε διευρυμένες συζητήσεις με το προσωπικό και άλλους. Αφού τους ακούσαμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εφικτό για την HBG να προχωρήσει με την έκδοση του βιβλίου του Άλεν», καταλήγει η δήλωση του εκδοτικού οίκου, ο οποίος διευκρίνισε ότι άμεσα θα επιστραφούν στον κ. Άλεν τα πνευματικά δικαιώματα της έκδοσης των απομνημονευμάτων.

Ο Γούντι Άλεν των επιτυχιών, όπως «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ», «Νευρικός Εραστής» και «Η Χάνα και οι Αδελφές της», τον περασμένο Νοέμβριο έχασε μια μεγάλη συμφωνία με την Amazon για την παραγωγή τεσσάρων ταινιών εξαιτίας ενός σχολίου του για το γυναικείο κίνημα #MeToo.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η επικείμενη έκδοση των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν μου προκαλεί βαθιά αναστάτωση προσωπικά και αποτελεί προδοσία του αδελφού μου Ρόναν, τα γενναία ρεπορτάζ του οποίου, που εκμεταλλεύτηκαν οι εκδόσεις Hachette, έδωσαν φωνή σε πολυάριθμα θύματα σeξουαλικής κακοποίησης από ισχυρούς άνδρες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου κάποιος επιμελητής έτσι ώστε να επιβεβαιώσω ή όχι τις πληροφορίες του βιβλίου. Αντιθέτως, όλες οι πληροφορίες που είχαν να κάνουν με την δική μου εκδοχή των γεγονότων, ελέγχθηκαν και διασταυρώθηκαν αρκετές φορές πριν δημοσιευτούν. Πρόκειται για άλλο ένα τρανό παράδειγμα των προνομιών που προσφέρει η εξουσία, το χρήμα και η διασημότητα», ανέφερε η υιοθετημένη κόρη του Γούντι Άλεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.