«Ο Πόλεμος και η Σκιά»: Ένα μυθιστόρημα του καθηγητή Κων/νου Γρίβα

«Ο Πόλεμος και η Σκιά»: Ένα μυθιστόρημα του καθηγητή Κων/νου Γρίβα

Οι εκδόσεις Λιβάνη επανεκδίδουν το πολεμικό μυθιστόρημα του καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνου Γρίβα που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2001.

Ένα σημείο έντασης στον πλανήτη, ένα γεωπολιτικό ηφαίστειο που όλοι πίστευαν πως βρισκόταν σε ύφεση, εκρήγνυται. Ένας απρόσμενος πόλεμος ξεσπάει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι τουρκικές δυνάμεις συντρίβουν την ελληνική αντίσταση στα νησιά. Μια νέα εθνική καταστροφή διαγράφεται.

Όμως στο μέτωπο του Έβρου μια ταχυκίνητη ελληνική δύναμη διασπά τα τουρκικά στρατεύματα και με μια αστραπιαία προέλαση φτάνει έξω από την Κωνσταντινούπολη. Η λαϊκή πίστη στο αήττητο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρέει και για πρώτη φορά από την εποχή του Κεμάλ τα θεμέλια του τουρκικού κράτους κλονίζονται.

Η ελληνική στρατιωτική επιτυχία σείει επικίνδυνα την παγκόσμια σκακιέρα και απειλεί με ριζική αναδιαμόρφωση ένα από τα περισσότερο κρίσιμα από γεωπολιτική άποψη σημεία του πλανήτη.

Το γεγονός αυτό προκαλεί τη βίαιη αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, που σπεύδουν να επαναφέρουν τα πράγματα στη «φυσιολογική» τους κατάσταση. Όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο σκληρό πυρήνα της Δύσης και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της παραδοσιακή στρατιωτική ισχύς.

Έτσι, λοιπόν, οι ΗΠΑ ξεκινούν μια υπόγεια, σκοτεινή, πολεμική επιχείρηση στο ελληνικό έδαφος. Μιας νέας μορφής στρατιωτική δύναμη αναπτύσσεται μυστικά στην Ελλάδα και τη μετατρέπει σε ένα απέραντο πεδίο μάχης, στο πλαίσιο ενός αφανούς αλλά ανελέητου «ασύμμετρου» πολέμου, όπου τον κύριο λόγο έχουν τα πολεμικά τεχνουργήματα της νέας τεχνολογικής μαγείας… […]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν η τελευταία φορά που είδα τον Χάρη. Ορισμένα γραπτά που βρήκα μέσα σε αυτό το χαρτοφύλακα-θησαυροφυλάκιο θα προτιμούσα να μην τα είχα διαβάσει ποτέ. Το αίμα μου πάγωσε και από τότε ζω με έναν ύπουλο, αδιόρατο φόβο, χειρότερο και από τον πιο απαίσιο τρόμο που έζησα τις στιγμές που πίστευα ότι έβλεπα το πρόσωπο του θανάτου».[…]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.