ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Eκδόσεις Ψυχογιός: Αποσύρεται παιχνίδι που έγραφε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία

Eκδόσεις Ψυχογιός: Αποσύρεται παιχνίδι που έγραφε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία

Οι εκδόσεις Ψυχογιός ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν από την αγορά το παιχνίδι «Μαθαίνω και εξερευνώ: η Ευρώπη», μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν κυκλοφόρησε ότι περιγράφοντας την Κύπρο, αναγραφόταν σε σχετική κάρτα: «Η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία»!

Ο σάλος μεγεθύνθηκε από το γεγονός πως το εν λόγω ενημερωτικό παιχνίδι απευθύνεται σε μικρά παιδιά και εμπεριέχει στοιχεία σχετικά με την Ιστορία.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook, οι εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν λόγο για λάθος και εκφράζουν τη λύπη τους, ενώ η επίμαχη έκδοση αποσύρεται από την αγορά για να υποστεί διόρθωση και να επανεκτυπωθεί.

«Προφανώς και τα Κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι “ανήκουν” στην Τουρκία» ξεκαθαρίζουν και προσθέτουν πως το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον αρμόδιο επιμελητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας. Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.