ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Την Πέμπτη 8/9 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Χρήστου στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

«Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ως υπόδειγμα σύγκρουσης»

Την Πέμπτη 8/9 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Χρήστου στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στα πλαίσια του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου που γίνεται στο Ζάππειο θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Παύλου Χρήστου «Ο Πελοποννησιακός πόλεμος ως υπόδειγμα σύγκρουσης».

Το βιβλίο είναι από τις Εκδόσεις “Όταν”.

Ομιλητές θα είναι οι Χωραφάς Ευάγγελος, Κυπριώτης Δημήτριος, Γρίβας Κων/νος, Βρεττός  Βασίλειος και Καραχάλιος Νίκος.

Συντονίστρια η κα Κοκκίνου Αυγουστίνα.

Η παρουσίαση θα γίνει στη σκηνή «Κοσμάς Πολίτης».

Η υψηλή στρατηγική αξιοποιεί τις οικονομικές πηγές, τις δημογραφικές δυνατότητες, τις ηθικές δυνάμεις και αναπτύσσει τις υλικές μορφές ισχύος, για την υποστήριξη των μαχόμενων στρατευμάτων. Η κυρίως μαχητική ισχύς-μαχητική ικανότητα είναι μόνο ένα μέσο της υψηλής στρατηγικής.

Ο ορίζοντας της στρατηγικής περιορίζεται στη διεξαγωγή του πολέμου και η υψηλή στρατηγική κατευθύνεται στη μετά τον πόλεμο ειρήνη.

Σκοπός του πολέμου είναι η απόκτηση καλύτερης και ευσταθούς ειρήνης και η διεξαγωγή του πολέμου αφορά την ειρήνη την οποία επιθυμούμε (μετά τον πόλεμο). Η εφαρμογή πολιτικής διαμέσου του πολέμου και μέχρι την ειρήνη αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση. Η επίτευξη νίκης με τίμημα τη πλήρη εξάντληση αποτελεί τον πυρήνα της αρχής ενός νέου πολέμου.

Η πλήρης νίκη περιπλέκει το θέμα της σύναψης ασφαλούς και λογικής ειρήνης. Ο κίνδυνος αυτός μεγαλώνει κατά τους πολέμους συνασπισμών επειδή δεν υπάρχει το δέος της αντιπάλου ισχύος και τα «συμφέροντα της ειρήνης» γίνονται διαφορετικά αντιληπτά από τους εταίρους-μέλη συμμαχιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι οι σύμμαχοι γίνονται αντίπαλοι, γιατί ενώ φαίνεται ότι η ενοποίηση θα οδηγούσε στην ενότητα, τελικά καταλήγει σε απλή ομοιομορφία η οποία δεν καταργεί τις διαφορές και τις αντιπαλότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.