ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανικό Μουσείο: Διοργάνωσαν επίδειξη μόδας μέσα στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα (βίντεο)

Λ.Μενδώνη: «Ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει»

Βρετανικό Μουσείο: Διοργάνωσαν επίδειξη μόδας μέσα στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα (βίντεο)

Το απόγευμα του Σαββάτου (17/2), στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου, έγινε επίδειξη μόδας της εταιρείας ρούχων Erdem, του Erdem Moralioglu, τουρκοβρετανικής καταγωγής, μέσα στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ερωτήματα εγείρει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δώσει άδεια ώστε να διεξαχθεί επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα, την ώρα, δε, που έχει ενταθεί η συζήτηση για την επιστροφή τους.

Μάλιστα, είναι γνωστό πως εδώ και μήνες υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν σπίτι τους.

Το Βρετανικό Μουσείο εξάλλου για χρόνια υποστήριζε ότι διαφυλάσσει και προστατεύει τα «Ελγίνεια Μάρμαρα» – από μία κακή φύλαξη ή συντήρηση στην Ελλάδα, έναν ισχυρισμό που επαναλάμβανε για χρόνια μέχρι να δημιουργηθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, που διαθέτει ειδική αίθουσα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ωστόσο, η επίδειξη μόδας με πλήθος κόσμου μέσα στην ευαίσθητη αίθουσα των Γλυπτών προκαλεί εντύπωση.

Μενδώνη: Μηδέν σεβασμός, ευτελίζουν το μνημείο

Έντονη ήταν η αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα Γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως» ανέφερε σε δήλωσή της η Λίνα Μενδώνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.