ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χόλιγουντ: Τελειώνει η πεντάμηνη απεργία των σεναριογράφων – Κατέληξαν σε συμφωνία με τα στούντιο

Χιλιάδες σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης άρχισαν απεργία στις αρχές Μαΐου ζητώντας καλύτερες αμοιβές

Χόλιγουντ: Τελειώνει η πεντάμηνη απεργία των σεναριογράφων – Κατέληξαν σε συμφωνία με τα στούντιο

Η απεργία που έχει παραλύσει εδώ και μήνες τη βιομηχανία του θεάματος αναμένεται να λήξει το αμέσως επόμενο διάστημα αφού όπως φαίνεται οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ κατέληξαν σε συμφωνία με τα στούντιο.

Στην επιστολή που το συνδικάτο των σεναριογράφων του Χόλιγουντ (WGA) έστειλε στα μέλη του αναφέρεται: «Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για μια νέα (ελάχιστη βασική συμφωνία) για το 2023, δηλαδή μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε όλα τα σημεία της συμφωνίας, με την επιφύλαξη της τελικής διατύπωσης της σύμβασης»

Το WGA εξέφρασε την ικανοποίησή του: «Μπορούμε να πούμε, με μεγάλη υπερηφάνεια, πως αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετική – με σημαντικά κέρδη και προστασίες για τους σεναριογράφους σε όλους τους τομείς δραστηριότητας των μελών»

Στην επιστολή, την οποία το Γαλλικό Πρακτορείο μπόρεσε να δει, δεν δίνονται διευκρινίσεις για τη συμφωνία, όμως αναφέρεται πως γίνεται η επεξεργασία των λεπτομερειών και πως την τελευταία λέξη θα την έχουν τα μέλη.

Το συνδικάτο πρόσθεσε: «Για να είμαστε σαφείς, κανένας δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά όσο το WGA δεν το έχει επιτρέψει ρητά. Εξακολουθούμε να είμαστε σε απεργία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όμως από σήμερα αναστέλλουμε τις απεργιακές πικετοφορίες του WGA».

Χιλιάδες σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης άρχισαν απεργία στις αρχές Μαΐου ζητώντας καλύτερες αμοιβές και προστασία έναντι της τεχνητής νοημοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ και μήνες πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις μπροστά από επιχειρήσεις όπως οι Netflix και Disney και, μαζί με τους ηθοποιούς που απεργούν επίσης από τα μέσα Ιουλίου, έχουν παραλύσει τη βιομηχανία της διασκέδασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.