ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση: «Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 50 ετών»

Οι δηλώσεις του Κ.Καραμανλή

Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση: «Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 50 ετών»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα ότι εξετάζει την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο οποίος θα αφορά του πολίτες που είναι άνω των 50 ετών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50. «Είναι κάτι το οποίο θα δει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι εμβολιασμοί», τόνισε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι υπέρ αυτού του μέτρου γενικότερα.

«Στην αρχή αυτό που κάναμε ήταν να πείσουμε τους περισσότερους. Γιατί είπαμε υποχρεωτικότητα άνω των 60; Γιατί έχουμε τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη μετά την Ιταλία», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μετά τις γιορτές τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 50 ετών, κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε αναφέρει στο pronews.gr, ότι δηλαδή η κυβέρνηση θα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους, αλλά θα το κάνει τμηματικά, δηλαδή ανά ηλικιακή ομάδα.

Αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας είπε: «Η πανδημία μας έχει οδηγήσει σε απίστευτα αδιέξοδα, ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν συμφωνεί σε πολλά βασικά πράγματα. O κόσμος ψάχνει μία ελπίδα ότι θα διαχειριστούμε την κρίση με σοβαρό τρόπο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

«Την ώρα που άλλες χώρες της ΕΕ χαλάρωναν τα μέτρα, εμείς κρατήσαμε κάποια αυστηρά μέτρα, επομένως ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι αυτή τη στιγμή αποφάσισε να μην κλείσουμε καθώς τα στοιχεία που έχουμε μας επιτρέπουν να μην γίνουν κάποιοι περιορισμοί», επεσήμανε σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες 15 μέρες, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Αν σε κάτι συμφωνεί η επιστημονική κοινότητα, είναι στην πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.