ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Υπεγράφη το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ της Βόρειας Μακεδονίας

Ως «ιστορική μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στόλντενμπεργκ συνεχάρη τόσο την Αθήνα όσο και τα Σκόπια για την επίλυση της διαφωνίας σχετικά με την ονομασία και σημείωσε πως μόλις επικυρωθεί η ένταξη της πΓΔΜ από τα Κοινοβούλια των μελών του ΝΑΤΟ, θα γίνει το 30ό μέλος της Συμμαχίας.

«Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, κάτι που είναι καλό για το ΝΑΤΟ» ανέφερε ο γγ της Συμμαχίας, προσθέτοντας ότι μέχρι να επικυρωθεί η συμφωνία ένταξης από τα Κοινοβούλια, οι εκπρόσωποι των Σκοπίων θα συμμετέχουν ως «προσκεκλημένοι» στις συνόδους του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο κ. Ντιμιτρόφ τόνισε πως αυτή η «ιστορική μέρα» δεν συνέβη απλά και πως προηγήθηκε μία «μακρά πορεία». «Πρέπει να αναγνωρίσω […] τους πρωθυπουργούς Ζάεφ και Τσίπρα. Θα ήταν σίγουρα πιο εύκολο γι’ αυτούς να μην το κάνουν» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι δεν φοβήθηκαν να επενδύσουν πολιτικό κεφάλαιο προς όφελος των δύο χωρών, του ΝΑΤΟ και της ευρύτερης περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.