ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους 40 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης (βίντεο)

Η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα με επικρατέστερο το στέλεχος Η1Ν1, θα ταλαιπωρήσει τη χώρα για τουλάχιστον 10 εβδομάδες και ήδη τα θύματά της αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό μέρα με την ημέρα.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 40 θάνατοι, μεταξύ των νεκρών το 6χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη και ένα βρέφος, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους 22.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς από επιπλοκές του ιού της γρίπης.

Σχεδόν 1 στους 2 ασθενείς με αναπνευστική λοίμωξη, έχει τον ιό της γρίπης, είτε πρόκειται για παιδιά, είτε για ενήλικες, όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι το 10-15% των κατοίκων της χώρας θα έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης έως το τέλος της άνοιξης που ολοκληρώνει τον κύκλο της η επιδημία.

Οι επιστήμονες στη συνέντευξη Τύπου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τόνισαν για ακόμη μια φορά τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού καθώς η Ελλάδα περιλαμβάνεται, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα περισσότερα κρούσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παρήγορο είναι πως η εμβολιαστική κάλυψη είναι υψηλή στους πολίτες άνω των 60 ετών. Παραμένει, όμως, χαμηλή σε άλλες ομάδες ανθρώπων που πρέπει να εμβολιάζονται, όπως στα ευπαθή παιδιά. Σημειώνεται ότι στην πλειοψηφία τους (82%), οι ασθενείς με γρίπη που νοσηλεύθηκαν έως τώρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν είχαν εμβολιαστεί. Από τα 9 παιδιά που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, κανένα δεν είχε εμβολιασθεί, αν και είχαν υποκείμενα νοσήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.