ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο φονικός συνδυασμός Μ113 και Μ61 Gatling που θα άλλαζε την μοίρα του ελληνικού Πεζικού κι έμεινε «στο ράφι» (βίντεο)

Aνανέωση από αρχικό κείμενο: (23-6-2019 12:55)

Ηταν ένα πρωτοποριακό σχέδιο που φιλοδοξούσε να αποδώσει με χαμηλό κόστος ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο των 20 χλστ. για όλες τις δουλειές: Αντιαεροπορικό, αντιαποβατικό, κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων κλπ.

Το πρωτότυπο του τηλεχειριζόμενου πύργου πυροβόλου Gatling τύπου Μ61 της Soukos Robots, τοποθετημένο σε τεθωρακισμένο όχημα Μ113 με πρόσθετη θωράκιση βάρους 50kg ανά τετραγωνικό μέτρο, ήταν το ολοκληρωμένο σύστημα M113 Soukos 3G αποτέλεσμα της προσπάθειας αξιοποίησης του πλεονάσματος πυροβόλων Μ61 με 6 κάννες των 20mm από αποσυρθέντα μαχητικά αεροσκάφη και του ΤΟΜΠ Μ113.

Ο πύργος συμπτυσσόταν στην οροφή του οχήματος όταν το τελευταίο κινείται, ενώ διέθετε εξοπλισμό ηλεκτροοπτικου ελέγχου βολής.

Το τύμπανο πυρομαχικών των 20x102mm βρισκόταν κάτω ακριβώς από τον πύργο, στο εσωτερικό του οχήματος, ενώ το πυροβόλο τροφοδοτείτο από αριστερά. Η θέση του χειριστή βρίσκεται εμπρός από το τύμπανο και περιστρέφεται σε συγχρονισμό με τον πύργο.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση του πύργου, το σύστημα ελέγχου βολής και η εργονομία του συνόλου επέτρεπαν ταχεία εναλλαγή στόχων και εξαιρετικά ακριβή πυρά, χαρακτηριστικά τα οποία εντυπωσίασαν στις δοκιμές.

Θα παραγγέλνονταν σε πρώτη φάση 100 οχήματα και σε δεύτερη άλλα 50, όσα και το απόθεμα των πυροβόλων, σχηματίζοντας μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαντέψτε: Ναι, σωστά μαντέψατε. Το σχέδιο έμεινε «στο ράφι», όπως τόσα και τόσα άλλα, σχέδια, ειδικά αυτά που δεν είχαν ισχυρό το στοιχείο της μίζας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.