ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Περιπλανηθείτε στο διάστημα – 500 χρόνια σε 1 λεπτό

Μπροστά στα μάτια σας θα αποκαλυφθούν τα συμπαντικά θαύματα που κρύβονται εκεί, χάρη στη νέα οπτικοποίηση εικονικής πραγματικότητας «Galactic Center VR».

Η αναπαράσταση έγινε εφικτή με τη βοήθεια των δεδομένων από τηλεσκόπια όπως το Chandra X-Ray Observatory της NASA, όπως αναφέρει το Space.com.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο στο διάστημα ιστότοπο, θα μπορέσετε να βιώσετε 500 χρόνια εξέλιξης στον Τοξότη Α*, την τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξίας μας, Milky Way.

«Όταν οι αστρικοί άνεμοι από τα άστρα Wolf-Rayet συγκρούονται, η αστρική ύλη θερμαίνεται σε εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου από δονήσεις παρόμοιες με υπερηχητικές εκρήξεις και παράγουν τεράστιες ποσότητες ακτινών Χ» αναφέρει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

«Το κέντρο του γαλαξία μας είναι τόσο μακρινό που το τηλεσκόπιο Chandra X-Ray Observatory δεν είναι σε θέση να εντοπίσει αυτόνομα παραδείγματα τέτοιων συγκρούσεων, παρά μόνο την ολική λάμψη ακτινών Χ του θερμού αερίου» συνεχίζει η NASA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρία έτη φωτός διαστήματος μέχρι το κέντρο της μαύρης τρύπας στον Τοξότη Α* αναπαρίστανται στην εικονική οπτικοποίηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης σε διαφορετικές διευθύνσεις και προοπτικές, όπως σημειώνει το Space.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.