Το εντυπωσιακό τρέιλερ του πρώτου ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένους (βίντεο)

Με ένα εντυπωσιακό τρέιλερ υπό τους ήχους της συγκλονιστικής μουσικής του κορυφαίου σύνθετη Σταμάτη Σπανουδάκη, παρουσιάζεται στο κοινό το πρώτο ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένους!

Μετά από πολύμηνη έρευνα η δημοσιογράφος και νομικός Γεωργία Μπιτάκου, ταξίδεψε σε 14 πόλεις και νησιά, καθώς και στην Ιταλία ακολουθώντας τα χνάρια της Μαντώς όπου έζησε και πολέμησε.

Αναμφίβολα όπως διακρίνει κάνεις από τα πλάνα, είναι μια πλούσια, άρτια και επαγγελματική παραγωγή, που προβάλλει εκτός από την ιστορία της πιο αδικημένης μορφής του Αγώνα και τα ομορφότερα μέρη και μνημεία της Ελλάδος αλλά και την καθοριστική συμβολή της Πίστης στον Αγώνα.

Συμμετέχουν για πρώτη φορά οι απόγονοι της Μαυρογένους, όπως ο πρέσβης ετ Μίκης Καμπάνης, ιστορικοί, ιερωμένοι, καθώς και η μεγάλη μας ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη που την είχε υποδυθεί τηλεοπτικά.

Ο σπουδαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης “ντύνει” μουσικά όλες τις ενότητες που αφορούν τη ζωή και το έργο της Μαντώς αλλά θα ακουστούν και μουσικοί αυτοσχεδιασμοί, που έγραψαν ειδικά για το ντοκιμαντέρ, οι κορυφαίοι σολίστες Θανάσης Βασιλόπουλος(κλαρίνο) και Νίκος Χατζοπουλος (βιολί). Πολλά είναι και τα νέα ιστορικά δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα στην Τεργέστη.

Τα γυρίσματα έγιναν μέσα στο Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Τεργέστη, Αθήνα, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Πόρο, Τροιζήνα, Χίο, Κάρυστο, Αίγινα, Άργος, Ναύπλιο, Μεσολόγγι και σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται το επόμενο στάδιο, του μοντάζ.

Ήδη το τρέιλερ είχε μεγάλη και θετική απήχηση στα social media και αναμφίβολα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ιστορία της πιο ανατρεπτικής και.. Ανταριασμένης, όπως λέει και ο τίτλος Ψυχής του Αγώνα! Μαντώ Μαυρογένη “Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής”.

Έρευνα – Παρουσίαση – Παραγωγή: Γεωργία Μπιτάκου

Μουσική Επιμέλεια- Σύνθεση: Σταμάτης Σπανουδάκης (στο τρέιλερ ακούγεται “Οι Ήρωες κάνουν Γιορτή” )

Μοντάζ τρέιλερ :Domenica Productions

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.