O Κ.Μητσοτάκης ζητάει να τον ψηφίσουν ξανά… για να δανειστεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα παραχωρώντας ως εγγύηση άλλες αρχαιότητες!

«Κάνουμε αθόρυβη προσπάθεια»

O Κ.Μητσοτάκης ζητάει να τον ψηφίσουν ξανά… για να δανειστεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα παραχωρώντας ως εγγύηση άλλες αρχαιότητες!

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα καταιγιστικά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για κρυφή συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Βρετανικό Μουσείο, με την οποία η χώρα μας θα δανειστεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με αντάλλαγμα να δανείσει άλλες αρχαιότητες από το μουσείο της Ακρόπολης στους Βρετανούς, πρωθυπουργός τώρα ζητάει να τον ψηφίσουν οι Έλληνες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία!

Ο πρωθυπουργός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, χωρίς να διαψεύδει τα όσα έχουν γραφτεί.

Αυτό σημαίνει πως τα αποδέχεται και άρα ισχύει ότι σκοπεύει να παραλάβει ως δανεικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα δίνοντας ως… εγγύηση άλλες ελληνικές αρχαιότητες.

Στην συνάντησή του με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια» αναφορικά με την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, με πολλούς να σχολιάζουν ότι με αυτή την δήλωση παραδέχεται ουσιαστικά τις μυστικές επαφές με το Βρετανικό Μουσείο.

Μάλιστα, με προεκλογικό ύφος, δήλωσε ότι η επανένωση των Γλυπτών θα επιτευχθεί εάν ο ελληνικός λαός τον ψηφίσει ξανά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι ήδη έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι μετά τις εκλογές, πιστεύω ότι τελικά αυτόν τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε, με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς κόκκινες γραμμές που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν θέσει, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα την ανάγκη να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο όλοι επιδιώκουμε», δήλωσε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.