ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εκλογές 2023: Ανέβηκε στο 48,76% η συμμετοχή στις 17:00 αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα

Η νέα ενημέρωση για τη συμμετοχή στις εκλογές

Εκλογές 2023: Ανέβηκε στο 48,76% η συμμετοχή στις 17:00 αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα

Αυξήθηκε μεν, αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023 και όλα δείχνουν ότι θα κυμανθεί περίπου στα επίπεδα του 2019, όταν και ήταν μόλις στο 57,78%. 

Ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης έδωσε νέα ενημέρωση για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές 2023. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση στις 17:00 η συμμετοχή ήταν 48,76%. Κάτι που σημαίνει ότι δύο ώρες πριν το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, δεν έχουν ψηφίσει ούτε οι μισοί Έλληνες, κάτι που ευνοεί το πρώτο κόμμα. 

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση του ΥΠΕΣ στις 13:30 η συμμετοχή σε 16.520 εκλογικά τμήματα μέχρι εκείνη την ώρα ανερχόταν στο 31,52%.

Στις 7 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις εκλογές 2023. Οι κάλπες θα κλείσουν και θα δοθεί στη δημοσιότητα το exit poll.

Στις 20:00 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τη Singular Logic. Στη συνέχεια και έως τις 10 το βράδυ αναμένεται η εκτίμηση των αποτελεσμάτων να επικαιροποιηθεί, καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, ενώ θα υπάρχει και εικόνα για τους σταυρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.