Επίσημα αποτελέσματα: 40,79% η Νέα Δημοκρατία – Στο 20,06% ο ΣΥΡΙΖΑ – Πέντε κόμματα στη Βουλή (upd)

Τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσημα αποτελέσματα: 40,79% η Νέα Δημοκρατία – Στο 20,06% ο ΣΥΡΙΖΑ – Πέντε κόμματα στη Βουλή (upd)

Ιστορική είναι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου, καθώς το ποσοστό της με το 99,65% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο φτάνει στο 40,79%, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μένει μόλις στο 20,06%. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει 11,55%, ενώ το ΚΚΕ 7,20% και η Ελληνική Λύση 4,46%. Αντιθέτως δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή ούτε το ΜέΡΑ25, ούτε η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά ούτε το Νίκη.

Αυτό που διαρρέεται ήδη από την Κουμουνδούρου είναι ότι θα τεθεί και σχετικά άμεσα θέμα ηγεσίας, κάτι που είχε προαναγγείλει το pronews.gr, καθώς είχαμε αναφέρει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ποσοστό κάτω από αυτό των εκλογών του 2019 (περίπου 31%) και ηττηθεί με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, τότε ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα δεν θα παραμείνει στην ηγεσία.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που θα συζητηθεί το πώς θα πορευτεί το κόμμα στις δεύτερες κάλπες. 

Τα αποτελέσματα: 

  • ΝΔ 40,78% (145 έδρες)
  • ΣΥΡΙΖΑ 20,07% (72 έδρες)
  • ΠΑΣΟΚ 11,54% (41 έδρες)
  • ΚΚΕ 7,20% (26 έδρες)
  • Ελληνική Λύση 4,46% (16 έδρες)
  • Νίκη 2,92%
  • Πλεύση Ελευθερίας 2,87%
  • ΜέΡΑ25 2,59%
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.